Éjfekete, kávés sörkülönlegességgel ünneplik idén a téli napfordulót

Egy magyar és egy dán kisüzemi sörfőzde együttműködéséből született, igazi karácsonyváró sörkülönlegességet mutatnak be Budapest több sörözőjében egyszerre, december 21-én este.
A Koppenhágában működő Ghost Brewing és a budapesti Csupor Craft Beer közös söre a Leghosszabb Éjszaka rendezvénysorozat keretében mutatkozik be.

December 21-én a tél leghosszabb éjszakája köszönt ránk, hogy aztán néhány nap múlva minden nappal egy picit több világossággal induljunk el a tavasz felé. A dán Ghost Brewing, a budapesti Csupor Craft Beer és a Beerporn.hu sörmagazin egy éjfekete, 3-féle tölggyel érlelt, 8,5% alkoholtartalommal rendelkező sörrel ünnepli idén a tél leghosszabb éjszakáját.

Csupor Craft Beer a Leghosszabb éjszaka rendezvénysorozat főszereplője. GasztroMagazin 2019.

Az ünnepi főzet neve Black Panther in the Woods. Receptjét közösen alkotta meg a Ghost Brewing legénységével Csupor Márton sörfőző, hogy végül a koppenhágai Amager Bryghus sörfőzdében készüljön el a sör. A főzet, amelyből mindössze 12 darab, 30 literes hordó érkezik Magyarországra, egy imperial stout. Alkoholtartalma 8.5 százalék. Ízében a pörkölt maláta kakaós jegyeit rengeteg, frissen pörkölt kenyai kávé, illetve az érlelés során hozzáadott, három fajta tölgyfa teszi felejthetetlenné.

Az intenzív, kávés, vaníliás, konyakos ízvilágú főzetet kizárólag a december 21-én induló, Leghosszabb Éjszaka rendezvénysorozat keretében lehet megkóstolni, egy időben több, különleges söröket forgalmazó sörözőben.

A résztvevő helyek listája megtalálható a www.aleghosszabbejszaka.eu oldalon és a Facebook eseményben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .