ÉtteremHelyszínekHírek

Asztali etikett workshoppal debütált a megújult Dunapark Kávéház

Hogyan jelezzük az evőeszközökkel a pincérnek, ha nem ízlett az étel? Hogyan tüntessük el egy apró trükkel a rúzsfoltot a pohárról? Miért nem szabad a levesnél túlságosan előrehajolni? A megújult Dunapark Kávéház interaktív asztali etikett workshopján ezekre, és sok más hasonló kérdésre is választ kaptunk Császár Zsuzsanna, etikettszakértőtől.

Hosszú csend után ismét visszatért az élet Budapest legszebb Bauhaus kávéházába.

Impozáns, hatalmas belső terek, kifinomult art deco enteriőr, és letisztult elegancia jellemzi 1938 óta a Dunapark Kávéházat. Aki járt már ott, tudja, hogy egy igazán kellemes, nosztalgikus hangulatú helyről van szó, ám ezúttal egy teljesen új arcát mutatta Lipótváros ikonikus kávéháza.

Tervek és célok

“A célunk, hogy újra visszaállítsuk a Dunapark Kávéház egykori hírnevét, így az elmúlt egy évben Csizik Balázs grafikusművész segítségével komoly arculatfrissítés történt. Megújult az étlapunk, bevezettük a heti séfajánlatot, és elkezdtünk nyitni a klasszikus programok mellett egy modern, kortársabb irány felé is.” – árulta el Kucsera Lilla, a Dunapark kommunikációs vezetője, majd hozzátette: “Lépett fel nálunk Hámori Gabriella a Gyarmati Fanni Naplója c. monodrámával, rendeztünk helytörténeti kiállítást a Budapest 100 programmal közösen a Bauhaus emlékév keretein belül, valamint készülünk egy interaktív vacsoraszínházzal is a közeljövőben. Emellett havonta két alkalommal latin zenés-táncos estet szervezünk, ahol igazi kubai zenészek húzzák a talpalávalót és profi táncosok tanítják a vendégeket a salsa alapjaira.”

Az interaktív asztali etikett workshop

egy nem mindennapi esemény, főleg, ha séfajánlat előkóstoló ebéddel társul, mi pedig szerencsére részesei lehettünk ennek az élménynek. A merész és egyben ellenállhatatlanul finom fogásokról Szőnyi Péter, a ház séfje gondoskodott. A meggyes céklakrémleves és a csicseriborsós ráksaláta igen magasra tette a lécet már az ebéd elején, így izgalmasan vártuk a főfogást. Hangzásra eleinte furcsa volt, ám ízre nagyon betalált a sertésszűz szilvás derelyével és jus-vel. Aki borjúmájat kért édesburgonya pürével és ruccolával – az sem panaszkodott.

Amíg kiélveztük a kávéház saját cukrászatából választott mascarponés répatortát, Zsuzsanna elmesélte, hogy a villa eredete kb. 400 évvel korábbra tehető. Francia nemesek fejlesztették ezt ki, mivel a sok réteg ruha és a szűk ingujj miatt nem tudták a kezüket a szájukhoz emelni étkezéskor.

A Dunapark Kávéház életében egy teljesen új fejezet nyílt, melyet nagyon fognak élvezni a vendégek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .