ArmagnacCalvadosCognacGinRumWhisky

Prémiumpárlatok kétnapos ünnepe

WHISKY SHOW 2019 whisky & fine spirits
időpont: 2019 október 26-27 (mindkét nap 14:00-tól 21:00-ig tart a rendezvény)
helyszín:  Corinthia Hotel Budapest, 1073 Bp. Erzsébet körút 43.

Itt a kilencedik

Immár kilencedik alkalommal találkoznak a nemzetközi whisky- és párlatkultúra jeles képviselői idén októberben a Whisky Show kétnapos rendezvényén. A nemzetközileg is elismert budapesti Whisky Show-n Írországtól Japánig, Skóciától Tajvanig, Németországtól Franciaországon át az USA-ig számtalan kiállító teszi tiszteletét. A rendezvény már messze túlmutat az aranyló whiskyk világán, sokkal több annál, mint egy hagyományos whiskymustra és whiskykóstoló. A Whisky Show-n évek óta a whiskyk mellett egyéb prémiumpárlatok is kiállításra, illetve kóstolóra kerülnek.

A bemutató és kóstoló rendezvényen idén is a nemes párlatok gazdag választéka jelenik meg.
A bemutató és kóstoló rendezvényen idén is a nemes párlatok gazdag választéka jelenik meg.
Nem csak a whiskyké a főszerep

Fontos kiemelni, hogy az exkluzív rendezvény már csak a nevében szól csupán az uisge beatha-ról, ami skót gael nyelven annyit tesz: az élet vize, vagyis whisky.

A Whisky Show kiváló alkalmat nyújt, hogy a párlatok kétnapos ünnepén közelebbről is megismerkedjünk az illatos almából készült calvados-okkal, a Casterede armagnac-ok pedig fenséges, ízvilágukkal szinte a szemünk elé idézik a francia domboldalakon érő, egészséges, dús és édes szőlőszemeket, amelyekből ezek a zamatos párlatok készülnek.  De kóstolhatunk olyan cognac-okat is, amelyek igen koros párlatok keveréke, és kizárólag a Grand Champagne régió szőlőszemeiből készülnek.

A ginek

évek óta kitüntetett szerepben „villogtak” a Show-n: a bartenderek ilyenkor alig győzik keverni az ízletes koktélokat, gin&tonic alkotásokat. Az idén is több tucat prémium gint kóstolhatnak az érdeklődők.

A rumok

kedvelői is bátran jöjjenek a Whisky Show-ra, hisz kedvenc párlataikból egy igazi arzenál fogadja majd őket a Karib-térség francia stílusú rum-különlegességeitől a spanyol és angol stílusú rumcsodákig.

Színes programok

Mint minden évben, az idén is színes programdömping várja a látogatókat több helyszínen is (WhiskyNet-terem, Bálterem, Masterclass termek). Lesz Whiskykoktél-verseny, valószínűleg idén is szurkolhatunk az ír kávéverseny versenyzőinek, és jönnek az elmaradhatatlan skótdudások is. A Whisky Casino is biztosan sokakat fog idén is vonzani, minként a Masterclasses (MC) előadások is.

A whisky kóstolók mára a rendezvény fontos és várt betét programjaivá váltak
A whisky kóstolók mára a rendezvény fontos és várt betét programjaivá váltak
Whiskykóstolók – MasterClass-ok – mindig népszerűek

Mint minden évben, idén is több gyártó és lepárló képviselője tart ültetett kóstolókat, amelyekre elővételben lehet jegyet vásárolni. A szemináriumokon 5-6 tételt lehet kóstolni, egy informatív előadás keretében, így az érdeklődők a profi előadók segítségével párlattudásukat is pallérozhatják.

Mi töltjük a párlatokat, te pedig töltsd kellemesen az estét!

 

További info: http://whisky-show.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .