HírekPálinka

Óriási sikert aratott a II. Árpád Párlat Koktélverseny

Minden várakozást felülmúlt a tegnap megrendezett II. Árpád Párlat Koktélverseny, amelyet a magyar Árpád Pálinka Manufaktúra szervezett meg immár második alkalommal. A jelentkezők száma a magyar koktélversenyek történetében az elmúlt évekhez képest egyedülállóan magas volt, így a döntőben a tervezett 10 helyett 12 bártender mutathatta be alkotását.

Az esemény remek hangulatban telt, fantasztikus koktélok készültek és nagy sikert aratott az Árpád Pálinka Manufaktúra új egyedi gin termékcsaládja is.

II. Árpád Párlat Koktélverseny 2024. GasztroMagazin 2024.

A párlatoknak igenis van helye a koktél készítésben

A versenyre az Árpád Pálinka Manufaktúra különleges gyömbér-, mandarin- és kávé párlataira épülő koktélreceptekkel lehetett nevezni. További feltétel volt, hogy az elkészült receptek egyediek, és ami még fontosabb, otthon is reprodukálhatóak legyenek.

A verseny nem csupán a párlat sokoldalúságát hivatott bemutatni, hanem azt is, hogy a magyar pálinka manufaktúra italainak méltó helye van a világ koktél kultúrájában. Érdekesség, hogy az Árpád Pálinka Manufaktúra párlatai mára már országos hírnévre tettek szert. Számos bárban és étteremben különleges koktélok alapanyagaként szolgálnak, így a felhívás a bártenderek fantáziáját újabb kihívások elé állította.

Erős mezőny, különleges alkotások

Ahogy már említettük, a jelentkezők száma az elmúlt évek korábbi rekordjait magasan megdöntötte. Ez azt bizonyítja, hogy a magyar pálinka manufaktúra nem csak a szakma, hanem a nagyközönség tiszteletét és elismerését is kiérdemelte. Inspirációul szolgál a bártendereknek új, izgalmas ízkombinációk és koktélreceptek kifejlesztéséhez. A 12 főből álló mezőny rendkívül erős volt, és a verseny izgalmas koktélokat szült.

A döntő a Hard Rock Hotel Bárban került megrendezésre, ahol a bártenderek egy pálinka vakteszttel kezdték a napot, hogy még mélyebben megismerhessék a pálinka világát. Ezután kerültek bemutatásra a kiválasztott receptek. A zsűri lenyűgöző kreációk közül választotta ki a győzteseket, nem volt könnyű dolguk.

II. Árpád Párlat Koktélverseny 2024. GasztroMagazin 2024.

Lássuk a győzteseket:
1. helyezett: Csizmadia Máté – Pink Pony Club
2. helyezett: Pongor Dániel – Twentysix
3. helyezett: Laczkó Zoltán  – Boutiq’ Bár

Ezúton is gratulálunk a győzteseknek! Köszönjük minden résztvevőnek, hogy a II. Árpád Párlat Koktélversenyen megmutatták kreativitásukat és szenvedélyüket a koktélkészítés iránt.

A különleges Árpád Ginek lenyűgözték a közönséget

Az Árpád Pálinka Manufaktúra új termékkel is debütált a versenyen. Az Árpád Gin egy egyedi fejlesztésű, innovatív hozzáállással készített új termékcsalád, amely hatalmas sikert aratott. A klasszikus változat mellett a nap egyik sztárja egyértelműen a paprikás Árpád Gin lett. Ezt az ikonikus magyar fűszert még senki sem használta ilyen formában, így ez mindenképpen egy új dimenziót nyit a magyar ginek világában. Az új italok hamarosan felkerülnek az itallapokra, így bárki megkóstolhatja majd őket.

Az Árpád Pálinkával legközelebb a Sirha kiállításon találkozhat a nagyközönség, ahol a díjnyertes Prémium Piros Vilmos Pálinka tétel bemutatására, kóstolására is lesz lehetőség.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .