GinHírek

Első Magyar Gin Manufaktúra Zrt. bemutatja: OPERA COCKTAIL SERIES

Ismét egy trend teremtő ötlettel rukkolt elő a többszörösen díjnyertes Opera Gin gyártója, az Első Magyar Gin Manufaktúra Zrt. Újpesti lepárló üzemük bárjában került bemutatásra legújabb, Opera Cocktail Series névre keresztelt terméksoruk, amely 4 klasszikus, talán legismertebb gin alapú koktélokat kínálja a gourmet közönségnek, de az igényes gasztronómiának is. A koktélok: Negroni, Aviaton, Bramble és Corpse Reviver.

A piacvezető Spirit Business Magazine azzal számol, hogy 2024-ben is a Ready To Drink (RTD) italok lesznek2024 leggyorsabban növekvő kategória a teljes alkoholos ital szegmensen belül. A kiskereskedelemben már az elmúlt években kimagasló növekedést mutatott a palackozott kész kotélok kategória, de szaksajtó és piackutató céggel szerint a gasztronómiában is komoly növekedési potenciál látszik.

Opera Cocktail Series. Aviation. GasztroMagazin 2024.

John Cena, Sarah Jessica Parker, Rosario Dawson és Vanessa Hudgens is szerepel a hírességek között, akik egy új RTD-márkát népszerűsítenek, Jennifel Lopez 2023. nyarán The House of Delola névvel piacra dobta saját ready-to-drink koktél szériáját. A Diageo nemrég nyitott egy 110 millió dolláros, RTD-knek szentelt gyártóüzemet, a Hard Rock lánc is piacra lépett egy RTD termékcsaláddal. Londonban már létezik egy olyan bár, amely csak dobozos italokat szolgál fel, beleértve az RTD-ket is.

Chris Shead, Pernod Ricard UK (Craft Spirits Magazin; The Spirits Business)

„Nem kérdés, hogy jelenleg a Ready To Drink koktélok mozgatják is a szeszes italok kategóriáján belüli energiát.”

Az Opera Cocktail Series egyedülálló lehetőséget kínál a koktélrajongóknak és ínyenceknek, hogy otthon is felfedezzék a gin gin tonikon túli varázslatos világát. Emellett lehetőséget kínál jelentős bár infrastruktúrával nem rendelkező vendéglátóhelyeknek (hotelbárok, kávézok, éttermek, in store bárok), hogy két egyszerű kézmozdulattal (palack kibontása, jégre töltése) rendkívül kifinomult koktélokat kínáljanak vendégeik számára.

Opera Cocktail Series. Dámossy Bálint tulajdonos. GasztroMagazin 2024.

Dámosy Bálint, az Opera Gin megálmodója bevezetőjében elmondta: „Az Opera Cocktail Series talán abban különbözik kissé a többi RTD terméktől, hogy azokból az alapanyagokból kevertük ki a koktélokat, amelyeket a kedvenc bárjainkban is használnának az ital elkészítéséhez. Személyes kedvencem egyébként az Aviation, amely francia Créme de Violette-ből és olasz Maraschinoból, azaz feketecseresznye likőrből készül.”

Az Opera szakemberei hosszas tervezés és válogatás után alkották meg ezt a különleges koktélsorozatot, melynek mindegyik elemét kifinomult ízek jellemzik és a legjobb minőségű alapanyagokból készülnek. A koktél sorozat nagy gondossággal, pontos recept alapján, a legjobb összetevőkből készül, amely garancia a kifinomultságra és az egyedülálló ízélményre.

Dr. Rákóczi János a cég operatív vezetője elmondta: a cél olyan kiváló ár-érték arányú termékek kifejlesztése volt, melyek csak prémium alapanyagok felhasználásával készülnek. Így egy 0,7 literes Opera koktél árfekvése szinte megegyezik egy 0,7 literes Opera gin árával.

Opera Cocktail Series. Kiszelya Ádám márkanagykövet. GasztroMagazin 2024.

Kiszelya Ádám, Opera Spirits termék nagykövete hozzátette: a gasztronómia számára roppant fontos termékről van szó, legyen az kitelepülés, happy hour, welcome drink olyan bárlokáció, ahol nincs lehetőség hosszas italkeverésre, de talán a legfontosabb: nincs kompormisszum az koktélok minőségében.

A „Ready to drink” italok fogyasztásra készek, elég jól lehűtve jégre tölteni és máris ihatóak. Otthon a kanapén, a medence mellett, baráti összejövetelen, egy fesztiválon, de akár egy étteremben, vagy egy szálloda bárjában az Opera Cocktail Series tételei készen állnak arra, hogy fogyasztója élvezze a világhírű italok ízét.

Opera Cocktail Series. Negroni. GasztroMagazin 2024.

A Negroni, a sorozat első koktélja, egy igazi klasszikus, melyet a világ minden táján ismernek és szeretnek. A gin, az száraz vermut és a Campari tökéletes összhangjából születik meg, és garantáltan el fogja bűvölni az ínyenceket.

Opera Cocktail Series. Aviation. GasztroMagazin 2024.

Az Aviation a 20. század talán legismertebb koktéljai közé tartozik. A gin, a citrusfélék, a Creme de Violette és a Maraschino cseresznye tökéletes keveréke igazi ízbomba eleganciába zárva.

Opera Cocktail Series. Bramble. GasztroMagazin 2024.

A Bramble egy frissítő és könnyed koktél, amely a gin alapú koktélok új generációját képviseli. A fekete szeder, a savak, a cukorszirup és a gin egyedülállóan édeskés, gyümölcsös ízvilága teszi ilyen könnyeddé ezt az italt.

Opera Cocktail Series. Corps Revival. GasztroMagazin 2024.

A Corpse Reviver egy egyedülálló koktél, amely tökéletes egy hosszú és fárasztó nap után. A gin, a vermut, és a citrusfélék finoman keveredve élesztik újra a testet és a lelket.

Az Opera Cocktail Series címkéi a RedDot Design Award győztes Opera Gin címkéje alapján születtek. A sorozat arculatában a ginnél megszokott motívumrendszer érvényesül, de a fő grafikai elem a Sfinx fej, illetve a szín minden esetben a palackban lévő italra és az egyes koktélok születésének történetére reflektál. Minden koktél termék önálló és jól beazonosítható, önmagában is értelmezhető mini arculattal bír, de a négy tétel együtt, egymást kiegészítve egy nagy egésszé áll össze.

*          *          *

Első Magyar Gin Manufaktúra Zrt.: 2018. április 17-én kapta meg az üzem adóraktári engedélyét, melynek köszönhetően megszületett Magyarország első igazi gin-lepárlója. A múlt században elfeledett pesti lepárlási hagyományokat élesztették újjá újpesti üzemükben. Kézműves ginje – sorozatban nyert nemzetközi díjaival – igazi sikersztorinak bizonyult. Az Opera Gin nemcsak a London Dry Gin szabványainak felel meg, hanem a nemes hagyományos magyar ízeket is megidézi. Védett receptúrájához olyan összetevőket kerestek, amelyek kiemelik ginjük eredetét, egyben olyan egyedi ízvilágot és aromát is nyújtanak, ami még ismeretlen a gint kedvelők számára. A cég termékportfóliójában hordóérlelt ginek és egy szintén díjnyertes vodka is megtalálható.

*          *          *

Facebook: https://www.facebook.com/operaginbudapest

Instagram: https://www.instagram.com/operaginbudapest/

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/opera-gin-budapest/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .