BorokHirdetés

Több százezer forintos borokat kínál utasai számára az Emirates

  A légitársaság francia prémium borokkal bővíti borkínálatát

Jövőre több százezer forintot érő burgundi fehérbort is kóstolhatunk az Emirates járatain, hiszen a légitársaság a legrangosabb francia borminősítéssel ellátott pincészetek boraival bővíti kínálatát. A fajták és évjáratok utasosztályonként eltérőek, de a minőség állandó, hiszen minden egyes palacknak a közel 355 milliárd (!) forint költségvetésű borászati program szigorú kritérium-rendszerének kell megfelelnie.

Az Emirates büszkélkedhet a légitársaságok közül a „legnagyobb” borospincével – a franciaországi helyszíneken jelenleg mintegy 6 millió palackbor található, amelyek között 2003-as évjáratú és annál fiatalabb borok találhatók, de olyan is van, amelyet csak 2037-ben fognak felszolgálni. Az Emirates 17 év alatt több mint 1 milliárd dollárt – átszámítva közel 355 milliárd forintot – fektetett be borászati programjába, tavaly pedig 18 milliárd forintnak megfelelő összegből frissítette borkészletét. Járatain jelenleg 36 különböző francia bor- és pezsgőfajtát kínál, amelyeket most újabb prémium francia borokkal egészít ki.

Új minősített borok az Emirates fedélzetén

Az elkövetkező hónapokban az Emirates prémium burgundi fehérborokkal bővíti választékát a First utasosztályon, köztük olyan rangos Premier és Grand Cru borokkal, mint a Montrachet 2011, a Chevalier-Montrachet 2013 és a Corton-Charlemagne 2014, valamint néhány kivételes prémium burgundi vörösbor is bekerül a kínálatába, köztük az Échezeaux, a Clos Vougeot és a Chambertin. Az Emirates olyan bordeaux-i Premier Cru pincészetek borait tervezi bevezetni, mint a híres Château Mouton Rothschild, Château Margaux, Château Haut-Brion, Château Cheval Blanc és Château d’Yquem birtokok. A Premier Cru a bordeaux-i osztályozás legmagasabb szintjére utal, amelyet III. Napóleon uralkodásának idejében, 1855-ben vezettek be, és minősített szőlőültetvényekre, borászatokra és borokra egyaránt használják.

A borok kiválasztása

Az Emirates szigorú borválasztási kritériumai közé tartozik a gyümölcs- és savtartalom, a tanninszint, az érlelés során használt tölgyfahordó és az érettség – például a Business osztályra szánt bordeaux-i borok legalább 8-10 évig, míg a First osztályra szánt borok legalább 12-15 évig érlelődnek a franciaországi pincékben. Ami azonban a legfontosabb, hogy a földön és a repülési magaságban is kiváló legyen a minősége.

Világklasszis borok minden osztályon

Az Emirates négy utasosztálya külön borválasztékkal rendelkezik, amelyet kéthetente frissítenek. A Turistaosztályon egy-egy kivételesen jó minőségű vörös- és fehérbort szolgálnak fel. A legújabb kínálatban az M. Chapoutier és a Domaines Baron de Rothschild „AOP” és „biodinamikus” borai, a fenntarthatósági törekvéseiről híres Gabb család dél-afrikai Sauvignon Blanc-ja, valamint az Antinori Santa Cristina vörösbor szerepel. A Prémium Turistaosztályán olyan vintage pezsgőt, prémium vörösbort és fehérbort kínál, mint a Château La Garde 2011, a Cloudy Bay Sauvignon Blanc és a Domaine Chandon 2016 – amely pezsgő kizárólag az Emirates Prémium Turistaosztályán kapható. A Business és First Class utasok számára az Emirates borkínálatát hat régióra osztotta – Egyesült Királyság és Egyesült Államok, Európa, Afrika, Közel-Kelet, a Csendes-óceáni térség és Ázsia. Ez a megközelítés lehetővé teszi, hogy a légitársaság az ezekből a régiókból érkező utasok ízléséhez igazodó borokat kínáljon, valamint az utasok megkóstolhassák az általuk meglátogatott régiók kiváló borait.

Többszázezres burgundik is az Emirates járatain. GasztroMagazin 2023.

2022-ben az Emirates több mint 700 milliárd forintnak megfelelő összeget fordított a fedélzeti ügyfélélmény javítására, beleértve több mint 120 repülőgép belső tereinek megújítását, az új fine dining kínálatot, a kézműves vegán ételeket, a Movie Snacks menüt, a First Class osztály korlátlan kaviár fogyasztását, és a kabinszemélyzet speciális vendéglátóipari képzését.

 

* Az AOP a francia AOC-rendszerhez hasonló európai uniós (EU) szabvány, amely a legmagasabb szintű „védett eredetű” termékeket jelöli.

** A biodinamikus borkészítés a fenntartható gazdálkodásra és a szüret utáni minimális beavatkozásra utal.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .