Alkoholmentes italokÉlelmiszerkereskedelemTermékajánlóVersenyek

A magyar Spájz szörp újra a világ élvonalában

HATALMAS MAGYAR SIKER LONDONBAN

A keszthelyi Spájz Szörp manufaktúra Spájz Bodzavirágszörp, Spájz Téli fűszeres szörp, valamint Spájz Eperszörp termékével nyert nemzetközi díjat.

A Guild of Fine Food által szervezett, Great Taste Awards a világ legnagyobb kistermelői gasztronómiai versenye. Az 1994 óta minden évben megrendezésre kerülő versenyre évente több tízezer terméket neveznek a világ minden tájáról. Az 500 fős zsűriben a világ legjobb séfjei, forgalmazói, étterem-tulajdonosai, ételkritikusai és szakírói foglalnak helyet, akik mindegyik nevezett terméket vakteszt során kóstolnak és bírálnak, majd mindössze néhány száz terméknek ítélik oda a legrangosabb három-csillagos elismerést. A zsűri a márkajelzéstől és a csomagolástól függetlenül az igazán nagyszerű ízeket, illatokat, textúrákat keresi.

Great Taste-díjakat nyertek a Spájz szörpök Londonban. GasztroMagazin 2023.
Spájz Bodzavirágszörp

A Spájz Szörpök ezúttal is sikert aratattak, immár harmadszor. A benevezett Spájz Bodzavirágszörp, Spájz Téli fűszeres szörp, valamint Spájz Eperszörp termékek mindegyike elismerésben részült: a Spájz Bodzavirágszörpöt és Spájz Téli fűszeres szörpöt két-két csillaggal, a Spájz Eperszörpöt pedig egy csillaggal tüntették ki.

Great Taste-díjakat nyertek a Spájz szörpök Londonban. GasztroMagazin 2023.
Spájz téli fűszeres szörp

Bálint Áron, a Spájz Szörp Kft. ügyvezető-társtulajdonosa arról beszélt, hogy a Spájznál nap mint nap azért dolgoznak, hogy a legjobb minőségű termékeket tegyék a fogyasztók asztalára. Ezért fontos visszajelzés, hogy a Great Taste Awards-on rendszeresen elismerésben részesülnek a termékek, mert ez azt jelenti, hogy termékeik világszínvonalúak és a világ bármely pontján értéket képviselnek.

Bálint Áron:

„A nevezett termékek mindössze 20-30%-a részesül elismerésben. Csillagot valóban csak a mind ízvilágában, mind összetevőiben kiemelkedő termékek kaphatnak. Hazai, családi vállalkozásként ezért is vagyunk nagyon büszkék erre a hatalmas sikerre. Az elismerésen túl fontos visszaigazolás számunkra, hogy a díjat immár harmadik alkalommal nyertük el. Ez visszaigazolja azt a filozófiánkat, hogy a minőség tekintetében sosem kötünk kompromisszumot„

A szörp a Bálint családban szenvedély. Keszthelyi, családi tulajdonban lévő manufaktúrájukban 2013 óta készítenek kiváló minőségű szörpöket. Szörpjeiket főként saját termesztésű alapanyagokból készítik. Az előállítás során nem dolgoznak sűrítménnyel, a szörpökbe kerülő gyümölcsöket direkt préselik. Természetes alapanyagokat használnak fel, szörpjeik ízfokozó, aroma-, színezék- és tartósítószer-mentesek, így hagyományos termékeikben kizárólag az alapanyagok természetes íze köszön vissza. Az előállítás során a modern technikai eszközök adta lehetőségeket ötvözik többgenerációs családi receptjeikkel.

A képen Bálint Kata, Bálint Endréné Ildi és Bálint Áron. GasztroMagazin 2023.
A képen Bálint Kata, Bálint Endréné Ildi és Bálint Áron

A Spájz Szörp kínálatában jelenleg 16 féle szörp található, valamint 5 féle spritz by Spájz szénsavas szörpital, melyek alapjául is a kiváló minőségű Spájz Szörpök szolgálnak.

A Spájz Szörpök a Müller, Kifli.hu, Bortársaság, Culinaris, a spritz by Spájz szörpitalok a SPAR, INTERSPAR, Müller, Kifli.hu, valamint egyes COOP-ok a polcain érhetőek el korlátozott választékkal. A teljes szortiment a https://www.spajz.shop/ oldalon érhető el, akár 48 órán belül házhoz szállítva.

Great Taste-díjakat nyertek a Spájz szörpök Londonban. GasztroMagazin 2023.
Spájz Eperszörp

Fotók Jágity Fanni

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .