HírekKonyhatechnika

Új felszolgálórobotot mutatott be az LG

Bemutatta legújabb intelligens felszolgálórobotját az LG Electronics (LG). A CLOi ServeBot (LDLTR30 modell) bármilyen kiszolgáló tevékenységre alkalmas, beleértve az éttermi szervírozást is. A gyors és stabil, önálló vezérléssel működő, új dizájnnal érkező LG CLOi ServeBot gördülékenyen közlekedik a különféle típusú padlóburkolatokon. A felszolgáláson túl arra is alkalmas, hogy a vendégeket útmutatásaival elirányítsa a helyiségben, így a dolgozóknak több ideje marad a fontosabb feladatokra.

Az LG CLOi ServeBotot először 2020 elején mutatták be:

a robotot arra tervezték, hogy nyilvános helyeken, például éttermekben, kórházakban és irodaházakban személyes emberi interakció nélkül segítse a vendégeket, ügyfélszolgálati funkciót ellátva. A most bemutatott, legújabb verzió hat kerékkel és független felfüggesztéssel még gördülékenyebben közlekedik. Alkalmas arra, hogy különféle típusú padlóburkolatokon, például szőnyegen és Braille-írással ellátott útvonalakon is stabilan haladjon. A robot tájékozódását egy 3D kamera, illetve egy lézer alapú távérzékelő (LiDAR) rendszer segíti. Ennek köszönhetően a CLOi ServeBot biztonságosan szállítja az italokat és ételeket – beleértve a leveseket – még akkor is, amikor éppen lejtős felületeken közlekedik. A robotba épített fejlett technológiákkal a CLOi ServeBot gördülékenyen navigál az akadályok között, garantálva, hogy az értékes szállítmányból semmi ne vesszen kárba.

Felszolgálórobotot mutatott be az LG. GasztroMagazin 2023.

Az új LG CLOi ServeBoton négy könnyen hozzáférhető, 53 x 43 cm-es polc kapott helyet, amelyek egyike fiókként is használható. Ezek a polcok mind levehetőek, illetve kényelmesen feljebb vagy lejjebb helyezhetőek. Emellett zsebek, pohártartók és egy alsó fiók is található a készüléken, ahová például szalvéták és evőeszközök helyezhetők. A robot összesen akár 40 kilogrammnyi súlyt is képes szállítani.

A CLOi ServeBotot nagyméretű, 10,1 hüvelykes kijelzővel és beépített tartalomkezelő rendszerrel látták el.

A készüléket üzemeltetők maguk választhatják ki a robot arckifejezését, de a kijelzőn videókat, képeket vagy szövegeket is megjeleníthetnek attól függően, hogy az adott környezetben éppen mire van szükség. Az LG CLOi ServeBot így mindig releváns információkat közöl a vásárlókkal, például menüajánlásokat vagy üzleten belüli promóciókat mutathat be, de akár a partnercégek szolgáltatásait is reklámozhatja. A robot emellett szórakoztató célokra is használható! Különleges események és ünnepségek alkalmával személyre szabott tartalmakat jeleníthet meg. Ráadásul az LG új felszolgáló robotjai egymással is képesek kommunikálni, így a mozgásukat összehangolva zökkenőmentesen és hatékonyan tudják ellátni munkájukat az éttermekben.

Felszolgálórobotot mutatott be az LG. GasztroMagazin 2023.

Az LG új CLOi ServeBotja jelenleg az Egyesült Államokban és Japánban érhető el, de a tervek szerint a jövőben globálisan is megjelenik majd.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .