Alkoholmentes italokHírek

Így védték meg a bolygót 5 milliárd PET-palacktól

A világ vezető szénsavasító készülék gyártója, a SodaStream a Föld Napja alkalmából közzé tette, mennyi eldobható PET-palacktól kímélték meg a bolygót a felhasználói a tavalyi évben. „A márka azonban nem szeretne itt megállni, arra kéri az embereket, hogy minél többen csatlakozzanak a PET-palack hulladék csökkentéséhez a Föld jövője érdekében.” – hívta fel a figyelmet Széll-Szőke Krisztina, a SodaStream termékmenedzsere.

Hozzátette: a SodaStream víziója az, hogy megváltoztassa a víz- és folyadékfogyasztással kapcsolatos szokásokat úgy, hogy az a lehető legkörnyezetbarátabb módon történjen. A márka „Push for better” filozófiája éppen ezért arra kívánja ösztönözni a fogyasztókat, hogy olyan döntéseket hozzanak, amelyek nemcsak nekik, hanem az egész bolygónak jók lehetnek. Hogyan érhetik ezt el? A SodaStream vásárlói szerte a világon hozzájárulnak az eldobható PET-palackok mennyiségének visszaszorításához. A cég által kínált szénsavasító készülékek ugyanis csapvízzel, újratölthető szénsavasító patronnal és újrafelhasználható szénsavasító palackkal működnek. Utóbbi évekig használható anélkül, hogy le kellene cserélni. A SodaStream használók ily módon tavaly 5 milliárd PET-palacktól mentették meg a bolygót.

„Az újratölhető SodaStream szénsavasító palackok nem ártalmasak az egészségre, mivel BPA-mentes műanyagból készülnek, amelyek ráadásul ellenállók az UV-fénnyel szemben is.” – hívta fel a figyelmet a SodaStream termékmenedzsere.

A SodaStream tesz a fenntarthatóságért. GasztroMagazin 2023.

Lépések a környezetvédelemért

A SodaStream nemcsak a gépei révén tesz a bolygóért. A vállalat az elmúlt időszakban további intézkedéseket hajtott végre a környezetvédelem érdekében. Már a tavalyi évtől kezdődően 25 százalékra növelte az újgenerációs szénsavasító készülékeiben az újrahasznosított műanyagok arányát. Ezzel zöldebbé tette az egész portfóliót. Mindemellett a vállalat több mint 11 tonnányi műanyagtól védte meg a Földet a gyártás során a műanyag zacskók újra felhasználásával. Ezzel egy időben több mint 20 százalékkal csökkentette a gyártás során keletkező műanyaghulladék mennyiségét 2022-ben.

2023 óta valamennyi SodaStream szénsavasító készülék csomagolása teljesen újrahasznosított anyagokból készül, beleértve a kartonpapírt, valamint a műanyag csomagolást. Következő lépésként a SodaStream szörpkoncentrátumot tartalmazó flakonok is teljes mértékben újrahasznosított műanyagból készülnek (rPET) és ennek köszönhetően 100 százalékban újrahasznosíthatók lesznek.

Zöldebb gyártás

„2023-tól kezdődően a SodaStream németországi, ausztráliai és hollandiai létesítményei teljes mértékben megújuló erőforrások felhasználásával üzemelnek. Az Izraelben, a Lehavimben található gyár energiafelhasználásának 15 százaléka ugyancsak megújuló erőforrásból származik. A gyár tetőszerkezetének 75 százalékát ugyanis napelemek borítják. Ezek segítenek elektromos áramot termelni az üzem működtetéséhez.” – hangsúlyozta Széll-Szőke Krisztina. Hozzátette, mindemellett az izraeli üzem éves vízfogyasztásának 8,3 százalékát újrahasznosított vízből fedezik.

Az, hogy mennyire környezetbarátak a SodaStream szénsavasító készülékei, jól bizonyítja, hogy a SodaStream Spirit, illetve Crystal készülékek, valamint az egyliteres szénsavasívíz készítő palack is megkapta már a Carbon Trust környezetvédelmi minősítést. Ez igazolja, hogy ezekkel a termékekkel valóban csökkenthető a háztartások ökológiai lábnyoma.

###

A SodaStream-ről

A SodaStream a világ első számú otthoni szénsavasító készülék gyártó márkája (mennyiség tekintetében), amelyet a PepsiCo 3,2 milliárd dollárért vásárolt meg. A SodaStream lehetővé teszi a fogyasztók számára, hogy másodpercek alatt könnyen átalakítsák a hagyományos csapvizet szénsavas vízzé vagy ízesített üdítőitallá.

A SodaStream szénsavasító berendezéseivel 45 országban van jelen, a termékek több mint 90 000 kiskereskedelmi üzletben állnak rendelkezésre 45 országban, gépeit 22 millió háztartásban használják rendszeresen. A SodaStream gépek magyarországi forgalmazását 2008-ban kezdték meg a viszonteladói hálózat kiépítésével, amelynek köszön­hetően jelenleg közel 450 boltban érhetőek el a termékek, és az üzletek száma folyamatosan bővül.

Ha többet szeretne megtudni a SodaStreamről, kövessen minket a Facebookon, a Twitteren, a Pinteresten, az Instagramon és a YouTube-on, a www.SodaStream.com és www.sodastream.hu webhelyeken.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .