Alkoholmentes italokHírek

Így készíthetünk otthon finom szénsavas frissítőket

A szénsavas italok a hidegebb időben is közkedvelt frissítőnek számítanak Magyarországon. A SodaStream szerint a magyar vásárlók egyik kedvenc szörpje a málna, de egyre többen fogyasztanak odahaza világhírű koktélokat is. „Ha valaki szeretné csökkenteni az ökológiai lábnyomát, akkor egy szénsavasvíz készítő gép beszerzése ideális megoldás lehet, hiszen a felhasználók kedvükre válogathatnak a különböző ízesítésű szörpök között. Mindemellett költséghatékony megoldás” – hívta fel a figyelmet Széll-Szőke Krisztina, a SodaStream termékmenedzsere.

Általában kétféle ember létezik: aki magában, vagy aki ízesítve szereti fogyasztani a szénsavas frissítőket. Az utóbbi csoportba tartozók pedig általában többféle ízt szeretnek kipróbálni. Így van ez még akkor is, ha van egy-két olyan szörp, vagy ízesítés, amiről nem szívesen mondanak le a mindennapjaikban. Mindez nem véletlenül van így. Az ízlelés rendkívül fontos szerepet játszik az emberek életében. Az ízérzékelés ugyanis szoros kapcsolatban áll az agy limbikus rendszerével, amely felelős többek között a rövidtávú memóriáért, valamint a fontosabb érzelmekért, így például a boldogág érzéséért. Nem véletlen, hogy gyakran egy-egy ízhez, vagy illathoz kellemes emlék is társul.

Gyümölcsös ízek

A SodaStream tisztában van vele, mennyire fontosak az ízek az emberek számára. Már hosszú ideje kínál saját készítésű italkoncentrátumokat. A magyar vásárlók jelenleg málna, mandarin, eper, erdei gyümölcs, grapefruit, alma ízű koncentrátumokkal ízesíthetik a csapvízből készített szénsavas italokat odahaza. A palettán ugyanakkor megtalálhatók még olyan különleges változatok is, mint például a tonik, az energiaital, valamint az eper ízesítésű zöld tea koncentrátum.

Az otthon készített, finomabbnál-finomabb frissítők ökológiai szempontból is kiemelt jelentőséggel bírnak. 3 év alatt egyetlen szénsavasító gép használatával ugyanis akár 2500 PET-palacktól óvhatjuk meg a bolygónkat. Éppen ezért volt nagy jelentősége annak, amikor a SodaStream 2021-ben bevezette a PepsiCo nagy népszerűségnek örvendő ízeit idehaza. Ennek köszönhetően a magyar felhasználók már otthon is elkészíthetik maguknak a Pepsi, a Pepsi Max, a 7UP, a 7UP Free, a Mirinda, vagy a Mirinda Light ízeket.

Koktélok gombnyomásra

„A SodasStream törekszik arra, hogy időről-időre előrukkoljon valami újjal. Éppen ezért nemrég elérhetővé tette az Italian Spritz, valamint a Mojito szörpkoncentrátumokat. Ennek köszönhetően az egész világon ismert és közkedvelt koktélokat készíthetünk otthon.” – hívta fel a figyelmet a SodaStream termékmenedzsere. Hozzátette: az új szörpöket limitált szériás Cocktail Party csomagban is meg lehet vásárolni Jet vagy Spirit szénsavasvíz készítő gépekkel, valamint szénsavasító palackokkal.

A SodaStream kísérletező kedvét mi sem jellemzi jobban, mint az, hogy évekkel ezelőtt sörkoncentrátummal is jelentkezett a svájci és a német piacon. Arra is volt példa, hogy Sparking Gold néven, alkoholtartalmú pezsgő koncentrátumot kínált, hogy feldobja a családi és baráti összejöveteleket.

A SodaStream-ről

A SodaStream a világ első számú otthoni szénsavasító készülék gyártó márkája (mennyiség tekintetében), amelyet a PepsiCo 3,2 milliárd dollárért vásárolt meg. A SodaStream lehetővé teszi a fogyasztók számára, hogy másodpercek alatt könnyen átalakítsák a hagyományos csapvizet szódává vagy ízesített üdítőitallá. Becslések szerint 2019-ben a SodaStream felhasználók 2 milliárd liter szódát készítettek készülékeik segítségével. Ezzel összesen 5 milliárd PET-palacktól óvták meg a Földet. Így közvetve a műanyagpalackok gyártásával és szállításával járó környezetterheléstől is megkímélték bolygónkat.

A SodaStream szénsavasító berendezéseivel 45 országban van jelen. A termékek több mint 90 000 kiskereskedelmi üzletben állnak rendelkezésre 45 országban, gépeit 22 millió háztartásban használják rendszeresen.   A SodaStream gépek magyarországi forgalmazását 2008-ban kezdték meg a viszonteladói hálózat kiépítésével, amelynek köszön­hetően jelenleg közel 450 boltban érhetőek el a termékek, és az üzletek száma folyamatosan bővül.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .