CocktailokGasztronómiai szakkönyvekGinKönyv

Biztos kezű G&T kalauzok

Kocsis Lilla és Nagy Zoltán útmutatója a ginek és gintonicok világába

Sosem látott aranykorát éli a gin. Az elmúlt évtized legnépszerűbb long drinkjének alapjául is szolgáló párlat Magyarországon is keresett aperitif, számtalan kevert ital bázisa.
Korábban a témában sok könyv jelent meg szerte a világon, néhányuk magyar fordításban is elérhető. Magyar szemlélettel, magyar szerzőktől, eredetileg is magyarul  írott köny azonban nem volt. Eddig.

Opera Gin és Gin&Tonic. Kocsis Lilla és Nagy Zoltán új könyve a Boutiq' Bar pultján. GasztroMagazin 2022.

Külön is kiemelendő, hogy a receptek a magyar piacra lettek kitalálva olyan alapanyagokkal, amiket itthon is megkaphatunk.

„A gin tonik titkainak felfedezése sosem volt még ilyen egyszerűen praktikus, akár az előttünk álló ünnepekért, akár majd a tavaszi grill partik hangulatáért leszünk felelősek.”

A könyv írói mindketten a legendás belvárosi Boutiq’ Bar alapítói és tulajdonosai. Hol másutt is kerülhetett volna sor az Ultimate Guide to Gin and Gin & Tonik bemutatójára?

Gin és Gin&Tonic. Kocsis Lilla és Nagy Zoltán új könyve a Boutiq' Bar pultján. GasztroMagazin 2022.

A frissen megjelent, 200 oldalas könyv a BOOK Kiadó gondozásában került piacra. Belelapozva azonnal látjuk, szerzői feketeöves cocktail szakemberek – és remek szakírók.

Kis gin történelem

Tudtad-e, hogy a lepárlás tudománya az arab hódításasokkal érkezett Európába?
Hogy az első borókával ízesített párlat receptját Antwerpenben jegyezték le 1552-ben?
Hogy a gint a XVII. században patikában árulták?
Hogy 1729-re Londonban már 4,3 millió gallon gint pároltak?
Hogy a gin technikailag egyfajta érleletlen whisky?
Hogy a Brit Királyi Haditengerészet tisztikara még a XX. század eleján is megkapta a gin fejadagját?
Hogy napjainkra felnőtt egy bartender generáció, aminek tagjai élővé tették a régmúlt receptjeit?

Gin és Gin&Tonic. Kocsis Lilla és Nagy Zoltán új könyve a Boutiq' Bar pultján. GasztroMagazin 2022.

A jól összeszedett, valamennyi fontos részletre kitérő kiadvány számos, akár még fel sem tett kérdésre adhat választ:

  • melyek a gin típusai?
  • mi a szerepe az angyalgyökérnek és a koriandernek a gin készítésében?
  • mi a tonikszirup és hogyan készül?
  • milyen technikákkal készíthető a gin&tonic?
  • milyen pohártípusok kaphatnak szerepet annak kínálásában?
  • milyen jéggel, mennyi jéggel kínálhatjuk ezt?

Gin és Gin&Tonic. Kocsis Lilla és Nagy Zoltán új könyve a Boutiq' Bar pultján. GasztroMagazin 2022.

Olvashatunk ezeken felül ginmárkákról (többek között számos magyar brandről is!), receptekről, tonic fajtákról, és sok kis részletről, amiktől a cocktailunk finomabb, a könyv olvasásával eltöltött időnk pedig még izgalmasabb lesz.

Jó szívvel ajánlom amatőröknek és profiknak egyaránt. Karácsonyi ajándékként is kiváló ötlet!

Kocsis Lilla, Nagy Zoltán: Ultimate Guide to Gin, Gin&Tonik és egyéb koktélok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .