Programok

Hősködj vasárnap a Gasztrohőssel és (t)egyél jót!

November 20-án a Felelős Gasztrohős Alapítvány Fiala Borcsával közösen tölti meg a Közös Lábost a Szimpla Háztáji piacon. A belvárosi romkocsma vasárnapi piacán több éve adnak teret civil szervezeteknek, kezdeményezéseknek az adománygyűjtésre.

Most vasárnap belekóstolhatunk abba, milyen, amikor igazi Gasztrohősök főznek nekünk! A 10 éve a fenntartható, környezetbarát étkezés népszerűsítéséért dolgozó Felelős Gasztrohős Alapítvány készíti ugyanis a Szimpla Háztáji piac ebédjét. Az adománygyűjtő főzésen a finom falatok mellett természetesen egy-két tudásmorzsát is felszedhetünk. Ahogy az alapítványtól már megszokhattuk, játékkal is készülnek az eseményre. Ha kíváncsiak vagyunk, mit érdemes keresni a piacon, rakjuk ki vásárlás előtt a Gasztrohős szezonális évkerekét, a beszerző körút után pedig fogyasszuk el a jól megérdemelt ebédünket is, amivel most egy jó ügyet támogatunk.

Segítő is akad!

Az ebéd és az esemény jó hangulatáról az alapítvány munkatársaiból, önkénteseiből álló csapat mellett egy tiszteletbeli Gasztrohős is gondoskodik. Fiala Borcsa, a WMN online női magazin főszerkesztője is nagy rajongója a szezonális alapanyagoknak és a belőlük készült isteni ételeknek. “Nem véletlen, hogy karácsonykor nem lecsót eszünk! Sokan már a fenntarthatóság szótól visszarettennek, pedig nem kell ám nagy dolgokra gondolni, ha tennél az egészségedért és a környezetedért is. Sokszor elég, ha csupán annyit teszel, hogy egyszerűségre törekszel (amúgy is minek a sok fakszni, én a konyhában is azt vallom). Egyél, főzzél olyat, ami épp szezonálisan terem a környezetedben.” – mesélte el Borcsa. Hazai, szezonális alapanyagokból természetesen nem lesz hiány az ebédben sem. Nagyrészt piaci alapanyagokból készült sárgaborsó gulyással melengethetjük magunkat az eseményen.

Kiss-Szabó Eszter, a Felelős Gasztrohős Alapítvány kommunikációs vezetője:

“Nagyon örülünk, hogy az elmúlt évek kihagyása után újra részt vehetünk a Közös Lábos eseményén. Számunkra ez egy igazán passzoló helyszín, koncepció. Habár a közös vasárnapi főzés is felér egy csapatépítővel, az adománygyűjtésünk célja, hogy legyen lehetőségünk arra, hogy 1-2 napig kiszakadjunk a mindennapokból, kötetlenül lehessünk együtt és teret engedhessünk a kreatív energiáinknak a jövő év tervezéséhez, amire az elmúlt években nem volt lehetőségünk. “

A szervezők tehát várnak minden tudásra és fenntartható, finom falatokra éhes érdeklődőt, akik szívesen hősködnének és (t)ennének valami jót!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .