Az amerikai Wine Spectator egy poharas elismeréssel díjazta az Arany Kaviár Éttermet

Hol található olyan étterem, ami a világ legjobb borkínálatát nyújtja? Például az Arany Kaviár Étterem ilyen!

Az Arany Kaviár Étterem mindig is híres volt gondosan válogatott champagne- és borlapjáról, amelyet idén június 27-én a legismertebb szaklap, az amerikai Wine Spectator egy poharas elismeréssel díjazott. Ezzel az elismeréssel a világ legjobb borkínálatát felsorakoztató éttermek között tartják számon. Magyarországon összesen három étterem került fel a Wine Spectator Award of Excellence listájára.

Varga Ákos sommelier. Egy poharas Wine Spectator elismerés az Arany Kaviár étteremnek. GasztroMagazin 2022.

„Ezt a kiadványt havonta hárommillióan olvassák, ha lehet ilyet mondani ez a borlapok Michelin csillaga. Mérhetetlen büszkeséggel tölt el ez az eredmény! Külön köszönöm azoknak a beszállítóknak, akik segítenek minket, hogy egy ilyen portfólióval dolgozhassunk!” – nyilatkozott Varga Ákos sommelier.

Nem újdonság, hogy az Arany Kaviár Étterem törekvése, hogy vendégeik megkülönböztető egyediséggel találkozhassanak a fine dining világán belül is, és össze nem téveszthető, gondosan definiált konyhai irányvonalat képviseljenek. Ennek éppen úgy része kaviár, champagne és borválogatásuk, mint a tradíciók megtartása és feltartóztathatatlan motivációjuk a fejlődésre.

Egy poharas Wine Spectator elismerés az Arany Kaviár étteremnek. GasztroMagazin 2022.

Idén nyáron elindult a tavalyi évben elkezdett ÉLET SEASON menüsoruk utolsó fejezete is, az “Újjászületés”, amelyben a színek, ízek és illatok ünneplik a természet ébredését. Az ÉLET SEASON az emberi lét változását hivatott bemutatni az élet bizonyos szakaszaiban. A korábbi fejezetek során a vendégek megtapasztalhatták a “Változást”, amikor a természet átalakult, majd a “Csendet”, amikor megpihent. Most elérkezett az utazás vége a megújulás, amikor a természet újra életre kel.

Egy poharas Wine Spectator elismerés az Arany Kaviár étteremnek. GasztroMagazin 2022.

Egy dinamikusabb, élmény szintjén is komplexebb menü készült, amelyben nem használnak vörös húsokat, inkább a halakon, tengergyümölcsein van a hangsúly. Olyan alapanyagok is bekerültek, amelyek eddig nem szerepeltek még az étterem kínálatában, illetve egész Budapesten csak náluk elérhetőek. A menüsor maga ezúttal is titkos, a vendégeket meglepetések és élmények sora várja az este folyamán.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .