BárÉtteremHírek

Újít a St. Andrea Restaurant – megnyitott a Boldogságos bár

Áprilistól bővül a St. Andrea Restaurant: a Michelin Guide által is ajánlott fine dining étterem tavasztól a Boldogságos bárban is várja vendégeit. Az étteremtérből kialakított új lounge-részben kényelmes fotelek, smaragdzöld kanapék és lágy színben játszó, elegáns tapéta kaptak helyet, a Boldogságos bár a St. Andreában megszokott szeretetteljes, lezser és elegáns, otthonos hangulattal várja vendégeit.

Boldogságos Bárral bővül a St. Andrea Restaurant. GasztroMagazin 2022.

„A Boldogságos bár számomra az önmagunkra szánt időt jelképezi. Megérkezni, kényelmesen leülni, kötöttségek nélküli, elegáns közegben jól érezni magunkat manapság egyfajta luxus. Én az élet értelmét mindig a beszélgetésekben látom, abban a magunk számára megnyert időben, amikor tudunk a hétköznapokban is örülni, kikapcsolódni, itallal és étellel kényeztetni magunkat, miközben egymásra figyelünk – mondja Lizsicsár Miklós étteremvezető. A Boldogságos bárral mi lehetőséget szeretnénk teremteni a beszélgetésre, közös időre és ami a legfontosabb: a barátságra.”

Boldogságos Bárral bővül a St. Andrea Restaurant. GasztroMagazin 2022.

A bár megnyitója volt az ünnepi alkalom a St. Andrea Borászat új tételének, a tavaly elhunyt tulajdonos, Kovács Attila építész emlékére megalkotott Filia Egri Cuvée Superior 2019-nek budapesti bemutatkozására. A megnyitón Dr. Lőrincz György borász elmondta: a hiányra, amelyet Attila elvesztése jelentett, a St. Andrea Borászat a saját „eszközeivel” kereste a választ, így született meg a baráti szeretet bora, a Filia.

A Filia két különleges szőlőfajta, a Pinot noir és a Kékfrankos házasításából, érzékeny találkozásban született Egerszalókon. A Borászat által megálmodott, gyönyörű palackon kirajzolódik az egri görögkatolikus pap, Balázs atya köpenyének mintázata, a kereszt és a csillagok, a végtelen, Kovács Attila tiszta, grandiózus vízióinak kékje, a baráti szeretet kékje, a mennyország reménysége.

Boldogságos Bárral bővül a St. Andrea Restaurant. GasztroMagazin 2022.

A bárban az eddiginél is fontosabb szerepet kap majd az italkínálat, amelyet a St. Andrea Borászat legszebb palackjai mellett a nemzetközi borvilág válogatott tételei jelentenek. A Boldogságos bárban kiteljesedhet Sztarovics Gabriel sommelier munkája, aki a borok mellett szakértelemmel és szenvedéllyel válogatja a világ legizgalmasabb, kóstolásra érdemes párlatait.

A Boldogságos bár az étterem nyitvatartásával azonos időben, a hétköznapokon várja vendégeit – a St. Andrea család szeretetével, pezsgéssel, áldással, csakegyszóval, igazán.

 

Spárga és szamóca 2022. sparga.hu GasztroMagazin 2022.
Friss spárga és szamóca sparga.hu                                                                                                                                                                   (X)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .