Hírek

Salus Konyha. Ismeretek és ízek: a jó ízlés nagykövetei

Március 24-én délelőtt a Hungexpo SIRHA Budapest kiállítás A pavilonjának versenyhelyszínén, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség és a Marco Polo Európai Csoport egy egyedi, különleges rendezvényt szervezett abból a célból, hogy lehetőséget mutasson Magyarország mezőgazdasági, borgasztronómiai, turisztikai és wellness szektorának termékeinek innovatív módon történő népszerűsítésére.

A rendezvényen vendéglátó iskolák tanulói magyar mezőgazdasági termékek felhasználásával készítettek el magyar és olasz séfek által közösen megálmodott ételeket.

A rendezvény megszervezésének célja volt, hogy népszerűsítse a képzés, a vendéglátás, a vendégfogadás és az egészség összefonódását, bevonva az iskolákat, vállalatokat, intézményeket, kereskedelmi és iparkamarákat és szövetségeket.

A rendezvényen különböző vendéglátóipari iskolák diákjai készítették el a hat felépített konyhában, magyar mezőgazdasági termékek felhasználásával a fogásokat.

A diákok az alábbi iskolákból érkeztek:

1. Tatabányai Szakképzési Centrum Kereskedelmi, Vendéglátó és Idegenforgalmi Technikum és Szakképző Iskola
2. Nagykanizsai SZC Thúry György Szakképző Iskolája
3. Ózdi SzC Gábor Áron Technikum és Szakképző Iskola
4. Tolna Megyei SZC Hunyadi Mátyás Vendéglátó és Turisztikai Technikum és Szakképző Iskola
5. Győri SZC Krúdy Gyula Technikum
6. Veszprémi SZC Séf Vendéglátóipari és Turisztikai Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája

Fontos megemlíteni, hogy a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség és a Marco Polo Csoport már hosszú évek óta fáradozik azon, hogy hazánk olyan célpont legyen, ahova a csodás tájak, az épített örökség és a történelem mellett a remek ízek miatt is érkeznek a turisták
– mondta el Krivács András és Ferdinando Martignago a szervezet elnökei a rendezvény kezdetén. A szövetség éppen azért is tartja rendkívül fontosnak az uniós hátterű, de alapvetően olasz gasztro értékeket képviselő Marco Polo Csoporttal és a Salus Konyha programmal való kapcsolatát.

Salus konyha. A jó ízlés nagykövetei. GasztroMagazin 2022.

A Salus célja ugyanis az olasz 6T magyar viszonyokra való adaptálása, vagyis a tradíciók, a tipikusságok (jellegzetességek) és a térségek népszerűsítése, felhasználva olyan konyhai technikákat és az előállításukban nyomon követhető (tracciabilitá) alapanyagokat, amelynek eredményeképp az ételek a világ minden tájáról származó turistáknak ízlenek.
A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség és a Marco Polo Csoport közös munkájának egyik legfontosabb alappillére a fiatal generáció támogatása. Különösen a Covid okozta nehézségek után van nagy jelentősége annak, hogy a vendéglátóipar újra vonzóvá váljon a fiatal munkaerő számára. Ennek apropóján a diákokat a Nemzeti Válogatott tagjai segítették.
A rendezvény során bemutatásra kerültek a felhasznált alapanyagok, az ételekhez párosított borok, amelyekről maga a készítő borász tartott bemutatót.

Mi sem bizonyítja jobban a rendezvény sikerességet, mint az, hogy teltházas lelátóval, teltházas ültetett vendégsereggel zajlott le az esemény.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .