Hírek

Magyar versenyzőnek is szurkolhatunk a S.Pellegrino Young Chef 2021 séfverseny döntőjén

A prémium ásványvízmárka örömmel mutatja be a S.Pellegrino Young Chef Academy verseny 2021-es nagydöntőjét, amely az idei évben még több hasznos ismerettel, tréninglehetőséggel és korszerű elképzelésekkel várja a globális séfközösséget.

Hosszú várakozás után október 28. és 30. között rendezik meg Milánóban a S.Pellegrino Young Chef Academy 2019-2021-es verseny fináléját, amelyen egy fiatal magyar tehetség, Koppány Levente is részt vesz. A 3 napos nagydöntőben a 48 regionális győztes fiatal tehetség és a 12 mentor séf a megmérettetésen túl számos új oktatási és kapcsolatépítő programon vehet részt. Az esemény fénypontja az utolsó napon megrendezett S.Pellegrino Young Chef Academy Brain Food fórum, majd a versenyt lezáró díjátadó ceremónia lesz, ahol kiderül, kik lesznek a zsűri döntése alapján a jövő meghatározó gasztronómiai szereplői.

„Izgatottan várjuk, hogy vendégül lássuk a nemzetközi gasztronómiai közösséget Milánóban. Egy évvel ezelőtt elindítottuk a S.Pellegrino Young Chef Academy-t, amely inspiráló közeget teremt a tehetséges fiatal séfeknek arra, hogy kapcsolatot teremtsenek a konyhaművészet legnagyobb hatású alakjaival, valamint képzésekben, mentorálásban és tapasztalatszerzési lehetőségekben részesüljenek. A S.Pellegrino Young Chef Academy verseny a kezdeményezésünk legfontosabb eleme, amely kulcsszerepet játszik az értékteremtő kreativitás ösztönzésében. Ez a megmérettetés folyamatos fejlődésre sarkallja a gasztronómiai szektoron túl a társadalom egészét is. Ezért tartjuk különösen fontos alkalomnak a nagydöntő napját, ami világszinten is kitüntetett helyen szerepel a gasztronómiai események sorában” – mondta el a verseny kapcsán Stefano Bolognese, a Sanpellegrino nemzetközi üzletágának igazgatója.

A VERSENYRŐL ÉS A DÖNTŐSÖKRŐL

Annak köszönhetően, hogy a világ összes pontjáról érkeztek jelentkezők, a verseny jelenlegi szériája lenyűgözőbb lesz, mint valaha. A S.Pellegrino nemi egyenlőségért és elfogadásért végzett munkájának köszönhetően a jelöltek között regisztrált nők aránya 2015 óta több mint 10 százalékra nőtt. Világszerte 135 fiatal séf jutott túl az előválogatókon, és vett részt a 12 résztvevő régió országainak nemzetközi zsűrije előtt zajló élő séfversenyeken. A közép-európai régió döntőjében a hazánkat képviselő Koppány Levente a természet tiszteletét és a környezet megóvását képviselő egyedi étele nyerte el a zsűri tetszését, így a fiatal magyar tehetség a döntőben folytathatja tovább a versenyzést. A S.Pellegrino Young Chef Academy régiós győztesei a nagydöntő megkezdése előtt részt vettek egy mentorálási programban, amelynek keretében elismert séfek segítették őket a tervezett fogásaik finomításában.

A 12 régió és a S.Pellegrino Young Chef Academy győztesei a következők:

1. Jose Lorenzo Morales, Melbourne, Ausztrália, csendes-óceáni régió – „Analógia”

2. Kevin Wong Tat Mun, Szingapúr, Szingapúr, ázsiai régió – „Egy kacsa ünneplése”

3. Albert Manso Miras, Barcelona, Spanyolország, ibériai és mediterrán régió – „Fürj és bor”

4. Cynthia Xrysw Ruelas Diaz, Guadalajara, Mexikó, latin-amerikai régió – “Milpa és a tenger”

5. Koppány Levente, Budapest, Magyarország, közép-európai régió – “Szivárványos pisztráng turbolyával, erdei gombákkal és vadfokhagymával”

6. Vitalii Savelev, Moszkva, Orosz Föderáció, eurázsiai régió – “Fekete-tengeri fehérrépa citromhéjon termesztett gombákkal”

7. Alexandre Alves Pereira, Párizs, Franciaország, északnyugat-európai régió – “Zöld spárga, szardínia, kerek repkény”

8. Paul Thinus Prinsloo, Fokváros, Dél-Afrikai Köztársaság, afrikai és közel-keleti régió – “Bouillabaisse 2.0”

9. Alessandro Bergamo, Milánó, Olaszország, olasz és délkeleti régió – “Jobb ma egy tojás, mint holnap egy csirke?”

10. Rafael Covarrubias, Oakville, Kanada, észak-amerikai régió – “Pézsmaréce Mole Negro módra, tartósított aszaltszilva és téli gyökérzöldségek”

11. Jerome Ianmark Calayag, Stockholm, Svédország, egyesült-királysági és észak-európai régió – “Szerény zöldségek”

12. Victor/Zhi Cheng Wang, Sanghaj, Kína, nagy-kínai régió – “Mit jelent a szója Kínában?”

A HÉT BÖLCS ÉS A S.PELLEGRINO YOUNG CHEF ACADEMY FÓRUM

A nagydöntőben a kiválasztott fiatal séfek a Hét Bölcs, vagyis hét olyan világhírű, nagyra becsült séf előtt főznek majd, akik az elkészített ételek alapján választják ki a S.Pellegrino Young Chef Academy 2019-2021 verseny győztesét.

S.Pellegrino Young Chef Academy 2021. GasztroMagazin 2021.

A rangos felhozatalban hét neves séf található a világ különböző pontjairól: Enrico Bartolini, Manu Buffara, Andreas Caminada, Mauro Colagreco, Gavin Kaysen, Clare Smyth és Pim Techamuanvivit. A bírák döntésük során a három fő tulajdonság értékelése mellett – technikai készségek, kreativitás és személyes hitvallás – azt is figyelembe veszik, hogy a jelöltek milyen pozitív változást teremthetnek a társadalomban az ételeiken keresztül. Az a séf győzhet a S.Pellegrino Young Chef Academy 2021 versenyen, aki ezeket a szempontokat a legsikeresebben prezentálja a zsűri előtt.

Ezen felül az idei év konyhaművészeti utazásán a résztvevők csatlakozhatnak az egynapos S.Pellegrino Young Chef Academy Brain Food fórumhoz is, amelynek kurátora a Fine Dining Lovers, a S.Pellegrino és az Acqua Panna által létrehozott vezető online gasztronómiai platform. A „Brain Food” előadói, Massimo Bottura, Virgilio Marinez és a Hét Bölcs, megosztják tapasztalataikat, valamint a gasztronómia világával kapcsolatos ötletekkel és gondolatokkal inspirálják majd az eseményen részt vevő fiatal szakácsokat és az ételek szerelmeseit.

HÁROM TOVÁBBI DÍJ

Az idei versenyen három új díj is gazdára talál, amelyek tükrözik a S.Pellegrino gasztronómia szemléletformáló erejébe és a konyhán túlmutató hatásába vetett hitét, és ennek megvalósítására nyújtott támogatását. A regionális szinten kiosztott három díj mind a 36 győztesét vendégül látják a nagydöntőn is, ezzel újabb lehetőséget teremve számukra, hogy a legjelentősebb gasztronómiai szereplőkkel építsenek kapcsolatokat.

A S.Pellegrino Young Chef Academy díjat kiegészítő további három elismerés a következő:

1. Acqua Panna Gasztronómiai Kapcsolatok Díj

A díjat az egy-egy régióból származó 12 mentor szavazatai alapján ítélik oda annak a séfnek, akinek a tányérja leginkább tükrözi a különböző kultúrák közötti harmonikus kapcsolatot. Az elismerés célja, hogy hangsúlyozza a „Séfek határok nélkül” elképzelés egyre növekvő tendenciáját a globális gasztronómiában.

2. S.Pellegrino Társadalmi Felelősség Díj

A díjat a fenntartható gasztronómia nemzetközileg elismert képviselője adja át annak a séfnek, akinek a tányérja leginkább tükrözi az étel felelős társadalmi folyamatokban betöltött alapvető szerepét.

3. Fine Dining Lovers Inspiráló Ételek Díj
Az elismerést a Fine Dining Lovers séfekből, valamint étel- és gasztrorajongókból álló globális online közösségének szavazatai alapján ítélik oda annak a fiatal séfnek, akinek étele leginkább tükrözi a saját személyes hitvallását.

A S.Pellegrino Young Chef Academy 2021 nagydöntőjének legjobb pillanatait a S.Pellegrino Young Chef Academy és a Fine Dining Lovers csatornáin lehet megtekinteni, további információk az izgalmas tehetségkutatóról az alábbi linken olvashatók: https://www.sanpellegrinoyoungchefacademy.com/

###

A S.Pellegrino és az Acqua Panna

Az S.Pellegrino, Acqua Panna és Sanpellegrino gyümölcsitalok a milánói székhelyű Sanpellegrino S.p.A. nemzetközi márkái. Az öt kontinensen, több mint 150 országban forgalmazott termékek értékes eredetüknek köszönhetően világszerte a kiváló minőséget jelképezik. Tökéletesen kifejezik az olasz stílust, amely világszerte egyet jelent az örömmel és az egészséges életmóddal. Az 1899-ben alapított Sanpellegrino S.p.A ásványvizeket, alkoholmentes italokat, üdítőket és jegesteákat felvonultató kínálatának köszönhetően az olaszországi üdítőszektor vezető vállalata. Meghatározó olasz ásványvízgyártóként a vállalat mindig is elkötelezett támogatója volt a víz védelmének. Felelősségteljesen és szenvedélyesen dolgozik, hogy ezt a forrást megőrizze, jövőjét biztosítsa.

Szentkirályi Magyarország

A Szentkirályi Magyarországot 2019-ben hozta létre a Mattoni 1873 Csoportot (korábban KMV) tulajdonló olasz Pasquale család, illetve a Szentkirályi Ásványvíz alapítója, Balogh Levente, miután a Mattoni 1873 Csoport 2018-ban felvásárolta a Pepsi termékek magyarországi gyártásával és forgalmazásával foglalkozó Fővárosi Ásványvíz és Üdítőipari Zrt. üzleti tevékenységét. A felvásárlást követően a tulajdonosok a Szentkirályi Magyarország vállalati márka alatt integrálták a korábbi Szentkirályi és magyar Pepsi operációkat, létrehozva ezzel Magyarország egyik meghatározó élelmiszeripari vállalatcsoportját.

A Szentkirályi Magyarország hazánk egyik meghatározó, családi kézben lévő élelmiszeripari vállalkozása. A hozzá tartozó Szentkirályi, Emese, Theodora Kékkúti és Theodora Kereki, valamint a forgalmazott Magnesia, S. Pellegrino, Acqua Panna, Pepsi, Schweppes, Mirinda, 7UP, Mountain Dew, Gatorade, Lays és Cheetos márkákon, továbbá az általa palackozott és forgalmazott Nestlé Aquarelen keresztül a cég egyaránt jelen van az ásványvizek, ízesített ásványvizek, szénsavas üdítőitalok és snackek piacán.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .