BárHírek

Mindent Tokajról a Budai Vár aljában     

Prémium delikatesz mutatja be Hegyalja exkluzív termékeit a Lánchíd lábánál

Alig egy évvel azután, hogy a Magyarországon egyedülálló kezdeményezés, a TokajiMyLove projekt elindult, most újabb mérföldkövet lépett át a borvidék népszerűsítését célul tűző platform. Budapest egyik legszebb utcájában nyitott meg az apró, de annál izgalmasabb választékú TokajiMyLove borkereskedés- és borbár, ahol megvásárolhatók, sőt, meg is kóstolhatók a kizárólag a Tokaji borvidékről származó különleges finomságok! 

TokajiMyLove. Borbár és borkereskedés nyitott a Vár alatt. GasztroMagazin 2021.
A TokajiMyLove

olyan egyedülálló kezdeményezés, melynek lényege, hogy népszerűsítse a borvidéket, és egy közös platformon tegye elérhetővé a helyi kézműves termékeket, valamint a projekthez csatlakozott borászatok választékát. Blog felületükön rendszeresen olvashatunk kulináris és kulturális programokról, újdonságokról. Ehhez kapcsolódóan indult el 2020 tavaszán a webshop, így országszerte megrendelhetővé váltak a máshonnan nem beszerezhető helyi finomságok és számos kispincészet termékei is.

TokajiMyLove. Borbár és borkereskedés nyitott a Vár alatt. GasztroMagazin 2021.

A tulajdonosok

– kilépve az eddigi online vásárlási térből – Budapest egyik legforgalmasabb helyszínén, a Lánchíd budai hídfőjénél nyitottak delikáteszt 2021 nyarán. Ennek köszönhetően már személyesen is megvásárolhatók a választékba kerülő prémium borok, valamint lekvárok, szörpök, csokoládék, borecetek, mézek, sajtok, mangalica húskészítmények, Tokajban pörkölt kávé, sör és könyvek is.

TokajiMyLove. Borbár és borkereskedés nyitott a Vár alatt. GasztroMagazin 2021.

Az üzlet dizájnjának kialakításánál

nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy az autentikus elemek összhangban legyenek a modern megjelenéssel. A falakat mádi kő díszíti, a plafonból tokaji borospalack lámpák lógnak, a szelfi fal pedig úgy lett kialakítva, hogy évszakonként más-más fotó teremti meg a hely hangulatát. A híres dűlőkről származó vulkanikus kövek is fontos elemei az összképnek, hiszen az a cél, hogy a vásárlók úgy érezzék, mintha Tokaj-Hegyaljára érkeztek volna.

„Pár négyzetméternyi Hegyalja-életérzést nyújtunk a fővárosban. Letisztult, trendi, mégis otthonos delikatesz szerettünk volna kialakítani, ahol a magyar és külföldi vendégek is nagyszerű ár-érték arányban válogathatnak a borvidék kézműves termékei között.” – nyilatkozta Tóbiás Adrienn, a TokajiMyLove egyik megálmodója. A boltban meg is kóstolhatjuk a helyi finomságokat, az üzlet előtti teraszon pedig pazar kilátás mellett kortyolhatjuk a borokat, kísérőfalatok mellett.

Tóbiás Adrienn. TokajiMyLove. Borbár és borkereskedés nyitott a Vár alatt. GasztroMagazin 2021.

A borválaszték rendkívül változatos:

a minőségi borok a mindenki számára elérhető kategóriától az egészen exkluzív tételekig megvásárolhatók, illetve kóstolhatók.                    A prémium delikáteszben ráadásul kizárólagos magyarországi forgalmazóhelyként elérhetőek a Demetervin Pincészet dűlőszelektált, nagyaranyat nyert Király Aszú borai is. Ez a tétel valódi műalkotás, minden egyes palackot egyedi gravírozás díszít. A Royal Tokaji különleges eszenciája szintén az üzlet legexkluzívabb tételei közé tartozik, a Szepsy és Árvay szelekciók, valamint a Disznókő borok teszik teljessé a kínálatot.

A TokajiMyLove célja,

hogy a betérők az egészen kicsi, családi borászatok boraitól a nagy pincészetek tételeiig megismerhessék és végig kóstolhassák Hegyalját. A Mádi Sajt Manufaktúra és a Tokaj Vicinitas Mangalica kézműves ínyencségei teszik még különlegesebbé a kínálatot. Az apró delikatesz olyan újdonság a fővárosi gasztro-palettán, amely választékával, hangulatával és letisztult megjelenésével méltóképpen reprezentálja a Tokaji borvidék legjavát.

TokajiMyLove. Borbár és borkereskedés nyitott a Vár alatt. GasztroMagazin 2021.

Cím: 1013 Budapest, Lánchíd utca 11.  +36304539075   www.tokajimylove.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .