Alkoholmentes italokBaristaBárok és borokCocktailokHírek

Alkoholmentes Fluére párlatokkal készülő mocktail különlegességek versenyeztek Budapest felett

A Belváros szíve fölött található High Note Sky Bar-ban rendezett mocktail (alkoholmentes koktél) versenyen és az azt követő mesterkurzuson mutatkozott be Coca-Cola HBC Magyarország alkoholmentes Fluére portfóliója. A meghívott bartenderek feladata minden megkötés nélküli, de a Fluére-re épülő Mai Tai koktél elkészítése volt.

A versenyt alkoholmentes kompozíciójával Szabó Zsófi nyerte „Kahe” nevű italával, a zsűri – Nikulas Hannigan (Fluére globális márkanagykövet), Gózon Péter és Kinczler András, a Magyar Bartender Szövetség elnökségi tagjai – döntése szerint. A mocktail a Fluére mellett saját készítésű fűszer, falernum és mandula szirupból, valamint lime és narancsléből készült.

Szabó Zsófia, a Fluére verseny győztese. GasztroMagazin 2021.

A Fluére (vagyis flow/áramlás) alkoholmentes párlatokat Magyarországon a Coca-Cola HBC Magyarország forgalmazza 2019 óta.

A Fluére az egyre népszerűbb alkoholmentes italok, a mocktailok meghatározó alapanyaga. A gőz-desztillációs gyártási folyamatnak köszönhetően az italt intenzív növényi esszenciák és illatok, valamint hosszú lecsengés jellemzi. A Fluére az alkoholos italok élményét nyújtja, az alkoholmentes italok biztonságával. Segítségével tökéletes, ízekben és aromákban gazdag alkoholmentes koktélok készülhetnek a hagyományos Fluére Basil Smash-től, a Fluére Daiquiri-n át, egészen a Fluére Gin Tonicig és persze az egészen egyedülálló fantázianevű és összetevőjű italokig.

A Fluére új íze, a Spiced Cane. GasztroMagazin 2021.

A hollandiai Gröningenben, az 1888-ban alapított Hooghoudt lepárlóüzemben előállított Fluére és az általa létrehozott új kategória, ahogy a keddi kurzuson is bebizonyosodott felpezsdíti és kísérletezésre bátorítja a bartendereket és forradalmasítani fogja a mocktail kínálatot.

Magyarországon jelenleg kétféle ízben érhető el a Fluére, az egyik a sötét pörkölésű kávé, kakaó, édesgyökér, tonka bab és vajkaramella ízeket felvonultató Fluère Spiced Cane, a másik pedig az Original Botanical Blend, a boróka alapú, fűszeres lecsengésű virágos aromájú párlat, amely a gin-jellegű alkoholmentes-, és alacsony alkoholtartalmú koktélok létrehozására készült.

 

***

Coca-Cola HBC Magyarország

A Coca-Cola HBC Magyarország Kft. a 615 millió fogyasztót kiszolgáló és 28 országot átfogó Coca-Cola HBC AG csoport tagja. A dunaharaszti székhelyű, Magyarországon két palackozó-üzemet működtető vállalat 1.050 dolgozót foglalkoztat, teljes tevékenysége során pedig közel 13.000 embernek biztosít munkát. A Coca-Cola HBC Magyarország eddig 125 milliárd forintot fektetett be hazánkban. A társaság az egyik legjelentősebb magyar élelmiszer-feldolgozó, termékeit 26 országba exportálja. Az üdítőitalok előállításához használt alapanyagok közel kétharmadát belföldi szállítók biztosítják.

Az elmúlt évek folyamatos termékfejlesztésének köszönhetően a Coca-Cola HBC Magyarország ma már több mint 90-féle alkoholmentes italt kínál fogyasztóinak: a szénsavas üdítőitalok (Coca-Cola, Coca-Cola light, Coca-Cola zero, Coca-Cola zero lemon, orange és vanilla, Fanta, Fanta zero, Sprite, Sprite zero, Kinley, Royal Bliss), a természetes ásványvizek (NaturAqua, Römerquelle), az ízesített vizek (NaturAqua Emotion, Aquarius), innovatív vizek (Smartwater), gyümölcslevek, nektárok és gyümölcsitalok (Cappy, Cappy Pulpy, Cappy Junior, Cappy Lemonade, Cappy+), jegesteák (FuzeTea, FuzeTea zero), sportitalok (Powerade), energiaitalok (Monster, Burn), valamint a növényi italok (AdeZ) egyaránt részét képezik a választéknak. 2020 májusától a teljeskörű italgyártó vállalat termékportfóliójának része a Rainforest Alliance minősítéssel rendelkező prémium Costa Coffee. A társaság prémium szeszes italokat is értékesít, többek között a Rézangyalt, Jack Daniel’s-t, Finlandiát, Bacardit, The Famous Grouse-t és Camparit.

https://hu.coca-colahellenic.com/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .