HírekSörök

Az áfonyás sör az új málnás

Valódi gyümölcsből készült Áfonyás Ale-lel pörgeti fel a nyarat a Szent András Sörfőzde. A kékáfonyából és tőzegáfonyából készült Áfonyás Ale tökéletes harmóniája az édes és a savanykás ízeknek, literenkénti 150 grammos gyümölcstartalmával pedig pont olyan, mintha gyümölcsbe harapna az ember.

Az elmúlt évtizedekben a magas gyümölcstartalmú prémium sörök és a Szent András Sörfőzde neve egybeforrott. A békésszentandrási családi kisüzem ezúttal sem ismert kompromisszumot, közel egy tálca áfonyát gurított literenként legújabb valódi gyümölcsből készült sörébe, ami egy 4%-os alkoholtartalmú, könnyű, nyári Áfonyás Ale. A korábban többszörösen is díjazott Meggyes Sör és Málnás Búza legújabb testvére a szintén felsőerjesztésű Áfonyás Ale nemcsak egy igazi gyümölcsbomba, de egyszerre játszik a savakkal, édes ízekkel és a komlókeserűvel; így alkot tökéletes harmóniát. Ez a blond ale alapjára varázsolt, kékáfonya és tőzegáfonya felhasználásával készült Áfonyás Ale a hazánkban kapható gyümölcsös sörök új alternatívája lett. Egy vízparti pihenéshez, napsütéses piknikhez, vagy egy könnyed nyári desszert mellé is tökéletes kiegészítő. Az új áfonyás sör július második felétől a főzde sörözőjében, webshopjában és a kisüzem kereskedelmi partnereinél is elérhető lesz.

Szent András Sörfőzde Áfonyás Ale. GasztroMagazin 2020.
Szent András Sörfőzde Áfonyás Ale. GasztroMagazin 2020.

ÁFONYÁS ALE

ABV: 4%

Alapanyagok: kékáfonya, tőzegáfonya (150 g/l)

Maláták: pale, karamellmaláta

Komló: hallertau perle.

Élesztő: US04 ale-yeast

Extrakt: 10,5Balling

Keserűség: 10 IBU

###

A SZENT ANDRÁS SÖRFŐZDE

A 2018-ban negyedszázados jubileumát ünneplő Szent András Sörfőzde elismerésekben és fejlesztésekben gazdag 25 esztendőt tudhat a háta mögött. A Szent András sörfőzdében álmodták meg az ország első valódi gyümölcsből készült meggyes sörét, ami a Fekete elnevezésű tradicionális baksörrel egyetemben idáig a legtöbb díjat söpörte be. A Fekete nem csak díjakban de múltjában is éllovas termék, hiszen a főzde tradicionális baksöre az egyik  legrégebben főzött Szent András sör; receptjét a sörfőzőmesterek a főzde alapítása óta fejlesztgetik.  Díjakban sincs hiány: 2018 elejére a Szent András Sörfőzde sörei már több díjat zsebeltek be, mint ahány év áll a főzde mögött: közel 30 díjnál tartanak, legyen szó hazai vagy nemzetközi éremről, dizájndíjról, vagy az év sörfőzdéje titulusáról. A 2011-ben az év sörfőzdéjének választott békésszentandrási kisüzem nem titkolt célja, hogy a  sörivást valódi gasztronómiai eseménnyé nemesítse. Ezt az állandó minőségi alapanyagokkal, a megszokott típusok receptjeinek tökéletesítésével és az új trendekkel való kísérletezéssel teszi meg. Mára a főzde portfóliójában mintegy 18 féle sörtípus megtalálható, melyet az év minden szakában főzött szezonális különlegességek egészítenek ki. Ezek a karácsonyi Esthajnal és a húsvéti Nyúlon Innen, Nyúlon Túl sörsorozatok.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .