Pizza, kávé, világbéke*****
Végre eljutottunk a PKV-be mi is. Régóta készültünk, hiszen – az Anyukám mondta híveiként – a Dudás-fivérek minden kezdeményezésének szurkolunk. Ezúttal sem csalódtunk, bár itt minden kicsit másképpen van, mint Encsen….
Az új étterem Miskolc legjobb helyén, a Weidlich-palotában nyílt meg. Szép az épület, az utcafronti üzlethelyiséget az igényeknek megfeleltetve alakították ki. Tágas a belső tér, nagy a belmagasság, a falakon a hangulatot szolgáló falfestmények. Sok (és sokféle) ülőhely kínálja magát a hagyományos asztaltól a könyöklőig, a mozisort idéző székektől a bisztróasztalig.
![Pizza, kávé, világbéke. A Dudás-fivérek új étterme Miskolcon.](https://www.gasztromagazin.hu/wp-content/uploads/2018/03/20180323_pizza-kave-vilagbeke_07.jpg)
Az ételkínálat a pizzán és a tésztákon alapul, de más termékek is megtalálhatók.
A fő termék a pizza. Nagyon más, mint a manapság elfogadott vékony tésztájú, ropogós szélű pizza, de a jelek szerint ennek a – szerintem – kalácsszerű képletnek is nagy a sikere. Minden friss, minden jó alapanyagokból készül.
![Pizza, kávé, világbéke. Széles a pizzaválaszték, minőségiek az alapanyagok.](https://www.gasztromagazin.hu/wp-content/uploads/2018/03/20180323_pizza-kave-vilagbeke_22.jpg)
Négysajtos, vega, sonkás-gombás, sütőtökös, fügés, brindzás, margarita…. széles a választék. A kiszolgálás egy blokkba szervezve, így mindent egy helyen rendelhetünk – majd azt a következő ablaknál fizethetjük ki.
Bár minden frissen sül, mi a folyamat alatt kényelmesen várhatunk a helyünkön. Amint elkészül az étel, a fizetéskor kapott token kezd zajongani, figyelmeztetve minket a teendőinkre.
![A választott tételek: sütőtökös és fügés pizza. Finom volt és kiadós.](https://www.gasztromagazin.hu/wp-content/uploads/2018/03/20180323_pizza-kave-vilagbeke_54.jpg)
Prosciutto-sütőtök és füge a feltét a választott szeleteken. Jóízű, jó illatú, szívesen esszük.
A gazdasági megfontolások miatt – nyilván visszafelé számolták az árakat – nem jut minden falatra minden összetevőből, de mit is akarunk 790 forintért?
Édességként egyfajta sajttortát/sajtkrémet kértünk, ezzel is elégedettek voltunk.
![Csapolt kézműves belga rouge. Jól esett a pizzaszelethez.](https://www.gasztromagazin.hu/wp-content/uploads/2018/03/20180323_pizza-kave-vilagbeke_43.jpg)
Italban is a kézműves és/vagy különleges termékeké a porond: általam eddig másutt nem látott teák, vizek, házi szörpök, illetve palackozott és csapolt (!) sörök, vagy akár borok és pezsgők közül választhattunk.
![Faema géppel főzött Gianni Frasi-kávé.](https://www.gasztromagazin.hu/wp-content/uploads/2018/03/20180323_pizza-kave-vilagbeke_13.jpg)
Megdöbbentő a kávépult…. Sosem gondoltam, hogy egy vidéki város gyorséttermében Gianni Frasi kávéját ihatom, Faema géppel lefőzve! Szép az élet.
Meglepően fiatal, csinos, szorgos a személyzet. Remélem, ez a szint megmarad a jövőben is.
Mosdó rendben. Tisztes gépi számla.
![Vidám, fiatal, szorgos a személyzet. Maradjon is így!](https://www.gasztromagazin.hu/wp-content/uploads/2018/03/20180323_pizza-kave-vilagbeke_25.jpg)
Parkolni az épület mögötti téren tudtunk, pesti szemmel is méregdrágán.
Ha az Anyukám mondtában megismert és megszeretett pizzát keresed, ne itt keresd. Mást és másképpen akartak itt a tulajdonosok. De amit kapsz, az bizony minőségi és finom. Jó alapja egy franchise-nak (?)