Alkoholmentes italokHírekTermékajánlóVersenyek

Páratlan magyar siker az egyik legrangosabb spirit világversenyen – de másképp, mint hinnéd

Egyedülálló sikert ért el a Balatonic az egyik legnagyobb nemzetközi spirit versenyen, a The Global Spirits Masters-en. Egyedüli magyar tonik márkaként három tételét is díjazták! Ebből az egyik egy igazi újdonság, mely rögtön aranyérmet nyert.

A nemzetközi trend is azt mutatja: a tonikok már régen túlléptek a csak gin-tonikok világán.

Április 5-én publikálta a The Global Spirits Masters – The Tonic & Mixer Masters 2023 verseny eredményeit a The Spirits Business magazin, melyben egy sokak számára ismerős névvel találkozhattunk.

Balatonic tonikok. The Global Spirits Masters. GasztroMagazin 2023.

A prémium spirit-forward tonikmárka, a Balatonic mindhárom versenyen nevezett tétele is rangos nemzetközi elismerésben részesült. Ezek közül legújabb termékük, a Signature Edition Kaffir Lime rögtön aranyérmet szerzett.
A nemzetközi bár- és koktélszakma egyre fontosabb elemei a tonikok és népszerűségük az utóbbi időben egyre csak nő.

A Balaton ihlette, egy nyári este alkotta

„Sok hazai és külföldi mixerkülönlegesség kóstolása után arra jutottunk, hogy bizony hiányzik egy olyan tonik a kínálatból, amely semmilyen irányba nem viszi az alapitalt, hanem egyszerűen felerősíti, kiemeli annak saját ízjegyeit. Egy olyan tonik, amely tisztaságával a könnyed nyári esték, az igényes baráti összejövetelek és a színvonalas éttermi- és éjszakai bárélet valódi ikonjává képes válni.”
Ez Sebestyén Norbertnek, a Balatonic alapító-tulajdonosának rövid bevezetője a márkáról, mely mára Magyarország mellett több európai nagyvárost is meghódított már.

A nemzetközi siker

A napokban publikált eredmények is azt mutatják, hogy bizony egy újabb magyar márkára lehetünk büszkék. A Balatonic egy nagyon erős és rangos nemzetközi mezőnyben rakta le a névjegyét.
A márka Signature Edition Kaffir Lime termékét arany, míg a Bar Edition és a Original Edition termékeit ezüstéremmel díjazta a szakma:
“A Balatonic Signature Edition Kaffire Lime édeskés és enyhén citrusos jegyekkel rendelkezik, a kortyban magával ragadó érzés fokozódó szárazsággal. Keserű, de mégis aromás, kellemes és illatos… Ízében könnyed fűszernövények, enyhe ásványosság, leheletnyi édeskés befejezéssel.” – ezt pedig már a nemzetközi zsűri mondta az aranyérmes termékről.

Mi az a The Global Spirits Masters?

A The Global Spirits Masters verseny a világ egyik legrangosabb italversenye. A gondosan válogatott, profikból álló zsűritagok vakkóstolnak, majd különféle keretrendszerek alapján pontoznak. Az alkoholos italoknál megszokott és bevett szokás az ehhez hasonló versenyek rendezése. Azonban a tonikok és üdítőitalok egyre erősödő szerepe mellett a szervezők úgy érezték, hogy a The Tonic & Mixer Masters versennyel teret adnak a megmérettetésre ezen italkülönlegességek számára is.

Balatonic Limited Edition Kaffire Lime . The Global Spirits Masters. GasztroMagazin 2023.

Túl a gin-tonikok világán

„Nagyon nagy büszkeség bekerülni egy ilyen erős nemzetközi mezőnybe!
Ráadásul legújabb termékünk rögtön aranyérmet szerzett, mely tényleg ritkaság számba megy – főleg a kicsiny, magyar piacról érkezve. Ez egy olyan elismerés, amely azt mutatja, hogy jó irányba haladunk és ezt nem csak a fogyasztók, hanem az italszakma legnagyobbjai is elismerik.”

Az alapító-tulajdonos gondolatait és vízióit a nemzetközi trendek is alátámasztják, hiszen noha a gin-tonikok újra reneszánszukat élik, egy-egy tonik kinyithatja a kapukat a gin-eken túl más alkoholos italok felé és így izgalmasabbnál izgalmasabb, újhullámos long-drinkek és koktélok születnek.

Balatonic Limited Edition Kaffire Lime . The Global Spirits Masters. GasztroMagazin 2023.

A vodka-tonik már a legtöbb helyen alapvetőnek számít, de egyre többször találkozhatunk rum-, mezcal-, tequila-, vermuth- és whisky-tonikkal, míg alkoholmentes vonalon espresso- és matcha-tonikkal is.
A Balatonic célja is hasonló: kikacsintani a klasszikus gin-tonik árnyékából és a fogyasztóknak új, izgalmas utakat mutatni. Aranyéremmel díjazott újdonságukat például kimondottan vodkához, de ginekhez és vermuthokhoz is jó szívvel ajánlják.

Szinergiák keresése

A Balatonic elkötelezett a hazai gasztronómia értékeinek és különlegességeinek promotálása mellett és folyamatosan keresik az új, izgalmas kooperációkat.
Egyre több elismert magyar bartenderrel dolgoznak együtt, így például Szabó Zoltánnal is, aki a Rumour Bar managere és a Balatonic Signature Edition Kaffir Lime arca is.

Balatonic Limited Edition Kaffire Lime . The Global Spirits Masters. GasztroMagazin 2023.

„Számunkra a tonik sokkal több egy italnál. Egy jól megkomponált tonik elsődleges feladata, hogy teret engedjen azon italoknak is, amivel épp fogyasztani szeretnénk legyen szó akár gin-ről, akár espresso-ról.” És valóban, az ízesített tonikok sokszor csak elnyomják egy-egy spirit illat-, és ízjegyeit, de a Balatonic elsődleges feladata jó társként kiemelni/felerősíteni kedvenc italunk legkarakteresebb jegyeit.

Szlogenjük pedig minden újdonságokat kereső számára garancia lehet: Semmi sallang. Csak tiszta tonik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .