HírekSzálloda

Zöldít a szállodalánc és ezzel a rászorulóknak is kedvez

2022 végén döntött úgy az AccorInvest, hogy a fenntarthatóságot szem előtt tartva kivezeti szállodáiból az egyszer használatos műanyagokat, a megmaradó termékeket pedig a Magyar Vöröskeresztnek ajánlja fel. A karitatív szervezet ezeket a zömében higiéniai termékeket hajléktalanoknak és rászorulóknak juttatja el. Az AccorInvest részéről nem titkolt cél, hogy precedenst teremtsenek és más szállodákat is hasonló akciókra biztatnak.

Az AccorInvest február 24-én milliós értékű, két raklapnyi jótékonysági szállítmányt juttatott el a Magyar Vöröskereszt részére. A 81 karton a nélkülözők mindennapjait segítő, hasznos cikkeket, így szappant, testápolót, fésűt, fogápoló szettet, intim tasakot tartalmazott.

AccorInvest - Vöröskereszt együttműködés. GasztroMagazin 2023.

A Magyar Vöröskereszt az adományokat a menekülteket és hajléktalanokat ellátó intézmények, a rászoruló gyermekeket támogató Hétcsoda Élménytábor és a balatonboglári MVK üdülő, valamint a Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat önkéntesei között osztja el. Segítségükkel mintegy ezer ember részesülhet a felajánlásból.

 „Ez a projektünk azt mutatja meg, hogy a racionális működés egyszerre lehet zöld és társadalmi szempontból is hasznos. A fenntarthatóság iránti elkötelezettségünk miatt vezettük ki az egyszer használatos műanyagokat. A megmaradó termékeket ugyanakkor nem lett volna szívünk egyszerűen kidobni, inkább más megoldást kerestünk. Örülünk, hogy a Magyar Vöröskereszt személyében megbízható partner áll mellettünk. Reméljük, kezdeményezésünk más szállodák számára is inspirációként szolgálhat” – emelte ki Kollin Gergely, a Mercure Budapest Korona szállodaigazgatója.

A Magyar Vöröskereszt és az AccorInvest közös története során nem először segítenek a rászorulóknak.

2020 decemberében más szállodákkal összefogva 9 tonna ruhát juttattak el a szükséget szenvedőknek, de előfordult olyan is, hogy az AccorInvest 140 munkatársa vett részt egy budapesti félmaratonon és a felkészülés során lefutott kilométerekkel adományt gyűjtöttek, amelyet később a hatvani Lesznai Anna Módszertani Intézménynek ajánlottak fel a segélyszervezet közreműködésével.

„Az AccorInvest-tel régi, szép eredményeket felmutató partneri viszonyra tekinthetünk vissza. Mindig örömmel fogadunk adományokat, ebben az esetben pedig különösen, hiszen olyan termékekről van szó, amelyek, bár apróságnak tűnnek, de a rászorulóknak mégis nehézséget okoz a beszerzésük. A szerencsésebb helyzetben élők nem is gondolnák, mekkora örömet tud okozni egy-egy varró- vagy borotválkozó készlet” – tette hozzá Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója.

Az AccorInvest fenntartható törekvéseinek sorába jól illik a műanyagmentesítés is.

A szállodalánc minden tagja megkapta Magyarországon a „Zöld Szálloda” minősítést. A műanyag poharakat és egyéb piperecikkeket már 2020 végéig kivonták a forgalomból. A fürdőszobákban adagolókat helyeztek ki, és vízszűrős csapokat telepítenek annak érdekében, hogy kevesebb palackozott víz fogyjon. A cégcsoport világszinten a 3R metódust (Reduce, Re-use, Recycle) alkalmazza, azaz csökkent, újrafelhasznál és újrahasznosít. Olyan globális ESG stratégiát alkotott és alkalmaz, amelynek céljai közé tartozik többek között a szén-dioxid kibocsátás csökkentése, valamint a körforgásos gazdaság gyakorlatának erősítése.

###

Az AccorInvestről

Az AccorInvest több mint 800 saját tulajdonú és bérelt szállodából álló portfóliót üzemeltet Európa 27 országában, Latin-Amerikában és Ázsiában. A cégcsoport hotelek felvásárlásával és felújításával bővíti portfólióját, hogy megengedhető szállásopciókat kínálhasson. Az AccorInvest partnere, az Accor többek között olyan világhírű márkák kezelője és tulajdonosa, mint az ibis, a Novotel és a Mercure. Ez a partnerkapcsolat garantálja a vállalatcsoport vendéglátóipari szakértelmét, és a vendégek elégedettségét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .