Új, Michelin-csillagos fogások az Air France business és La Premiere osztályán

Megújul az Air France prémium osztályainak ételkínálata, a téli időszakban Arnaud Lallement és Michel Roth séfek alkotásait kínálják a business és La Premiére első osztályon. A fogások között vegetáriánus, fehér és vörös hús és hal is megtalálható.

A francia légitársaság egyik célja, hogy a világhírű francia kulinária legjavát mutassa be a prémium osztályon utazók számára. A La Premiére első osztály kínálatát a három Michelin-csillaggal rendelkező Arnaud Lallement állította össze: egyebek mellett két előétel és nyolc főétel készült, amelyek fokozatosan válnak elérhetővé.

A menü összeállítása:

–       Francia Sturia kaviár, füstölt tőkehal, metélőhagyma krém (előétel)

–       Norvég homár, citromos kaviár, krémes, court-boullion (előétel)

–       Fésűkagyló, zöld káposzta, Coteaux Champenois szósz (előétel)

–       Tortellini, spenót, gomba, parmezánszósz

–       Zeller, krumpli és comté pite szarvasgomba szósszal

–       Fekete laposhal, articsóka, sárga borszósszal

–       Homár, homár jus-vel

–       Szabadban tartott csirke, kandírozott fehérrépával

–       Galamb pástétom, spenót, balzsamos mártással

–       Konfitált marha hagyma vinaigrette-tel

–       Bárány, kerti zöldségekkel, bárány jus-vel

A La Premiére osztály ezen a télen Los Angelesbe, Miamiba, New York-JFK-re, San Franciscóba, Washingtonba, Mexikóvárosba, Abidjanba, Johannesburgba, Dubajba, Sao Paolóba és Szingapúrba tartó járatokon  érhető el.

Arnaud Lallement számára az ételkészítés gyerekkori álom volt, szülei voltak a l’Assiette Champenoise étterem tulajdonosai. Három Michelin-csillagját és az Év séfje díjat 40 éves kora előtt megszerezte. Alkotásai és munkássága is tágabb otthonához, a champagne-i régióhoz kötik. Krédója: kifinomult ételek felesleges sallangok nélkül.

A Business osztály ételkínálatáért Michel Roth felel, a Michelin-csillagos szakember újabb kifinomult ételeket készített a fedélzeti ételekre szakosodott Servairrel együttműködésben. A nyolc fogás  szintén folyamatosan válik elérhetővé.

Az én konyhám – eredeti, egyszerű és figyelmes – az Air France-hoz hasonlóan hagyománytisztelő és figyel a részletekre.– mondta Michel Roth.

A Business osztály kínálata:

–       Royale gombával, mogyoróval, gesztenyekrémmel és lestyánnal

–       Tökehal filé korianderes kagylószósszal és karamellizált édesköménnyel

–       Csirkefilé többféleképpen elkészített kukoricával és áfonyamártással

–       Marhapecsenye borskrémmel, vaníliás zellerrel és mandulás spárga mousseline krémmel

–       Tőkehal és lazac brandade, metélőpetrezselyem coulis-val, nyári hagymával és hajdinával

–       Csirke supreme, spenóttal és erdei gomba fondue-vel, languszta coulis-val

–       Royale és karfiol fej, Dubary tartuffon krémmel (sütőtök magokkal és fűszerekkel)

–       Marhapofa rozmaringgal, gombákkal és fügével, sütőtökpürével és mustárral

Michel Roth Franciaország Moselle régiójában született és lorraine-i hagyományos ételek határozták meg fiatalkorát. A legsikeresebb francia séfek egyike, Bocuse d’or és Meilleur ouvrier de France nyertes, számos alkalommal nyert Michelin-csillagot, 2016-ban Romand de l’année elismerésben részesült. Karrierje során a legjobb francia séfekkel dolgozott együtt.

Az ételpazarlás elleni küzdelem jegyében az Air France üzleti osztályú ügyfelei előre megrendelhetik ételeiket, így nem csak a fedélzeti fogyasztás lehet kiszámíthatóbb, de az utasok számára biztosan elérhető lesz az általuk választott étel.

Az Air France emellett elkötelezett amellett is, hogy 100 százalékban francia hús- és tejtermékeket, valamint tojásokat használ fel a Párizsból induló járatain, a halak pedig fenntartható gazdaságokból származnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .