HírekPezsgőVersenyek

Töretlenül folytatódik az éremgyűjtés

Aranyérmes a Carassia Rosé Magnum az idei Pezsgővilágbajnokságon!
Egy-egy ezüstérem kerül a pezsgő alapfajták házasításából készült Carassia Classic és a megjelenés előtt álló első évjáratos tétel neve mellé is.

Egy komoly rozé

Magnum méretben is szerzett egy aranyérmet, a tavaly Nemzeti Bajnok címet és a zsűri elnökének különdíját, a Chairman`s Trophy-t is begyűjtő Carassia Rosé. A minden szempontból kiemelkedő 2018-as évjárat alapboraiból, 10% vörösbor és kevés chardonnay hozzáadásával került magnum palackba. A közel három éves lassú érleléssel érte el jelenlegi letisztult eleganciáját és ahogy a zsűri kóstolási jegyzeteiben kiemeli, vált egy “minden szempontból komoly rozévá”.

Kimagasló pontszám a Classicnak

Az ezüstérmes Carassia Classic, az idén kapta legmagasabb pontszámát  a világbajnokság ítészeitől. A chardonnay-hangsúlyos, pinot noir és menieur hozzáadásával készült klasszikus házasítás 24 hónapos palackos érleléssel érte el jelenlegi komplexitását. A három tagú zsűri a pezsgő frissességét, komplex, kifejező illatát, kekszes autolízises jegyeit és krémes habzását emelte ki.

Előkelő helyen az éremtáblázaton a hamarosan megjelenő első évjáratos pezsgőnk

Megjelenés előtt álló első évjáratos pezsgőjük, a Carassia 773 Vintage, future release kategóriában szerzett ezüstérmet. A “future release” versenykategóriába kizárólag megjelenés előtt álló, akár érlelési folyamatban lévő, még nem 100%-ban kész, új tételeket lehet nevezni. 2018 minden szempontból kiemelkedő évjárat volt. Nem volt kérdés, hogy összeállítják első évjáratos pezsgőjüket. A chardonnay-hangsúlyos alapbort egy kis adag hordóban érlelődött chardonnay fűszerez meg és a több mint három éves palackos érlelés teszi teljes egésszé. Frissességét, krémességét, letisztultságát értékelték a világbajnokság szakértői. Éppen azokat a tulajdonságait, amire minden pezsgőjük esetében kiemelten figyelnek a Carassia szakemberei!

###

A CSWWC idei, kilencedik kiadására rekordszámú, számszerint 21 országból érkezett be közel ezer pezsgő. A 11 napig tartó értékelési folyamat során 147 tétel kapott arany és 249 pezsgő ezüstérmet. „Lenyűgöző minőségű tételeket kóstoltunk és a legszebb, hogy az éremgyőzelmek egyaránt érkeznek a legnagyobb, ismert házaktól és régiókból és a legkisebbektől, eddig felfedezetlen régiókból”, nyilatkozta Essi Avellan, Master of Wine, a verseny társalapítója.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .