ProgramokUncategorized

Egy hónap múlva nyit a mesés Debreceni Advent

Elindult a visszaszámlás: egy hónap múlva, november 26-án nyitja meg kapuit a Debreceni Advent. A négy hét alatt vásár, gasztronómia, szabadtéri koncertek, kézműves foglalkozások és jégpálya várja a látogatókat.

A puncs- és gesztenyestandok szezonális finomságokkal csalogatják a vásárlókat, a faházak kézműves árukkal és karácsonyi hangulattal árasztják el a nézelődő közönséget. Az adventre hangolt házikók között forralt bort és karácsonyi koktélszínházat is találni, melyeket a kenyérlángos, a bejgli vagy a helyben sütött kürtöskalács illata kísér, hogy mindez a karácsony örömébe ringassa a látogatókat.

Egy hónap múlva indul a mesés Debreceni Advent. GasztroMagazin 2022.

A Piac utcai, a főtéri és a Dósa nádor téri vásári korzón modern és tradicionális termékek egyaránt várhatóak: helyet kapnak a torontáli szőnyegek, a kelim szőttesek, a cserépedények, a mázas bögrék, a kézzel készült fajátékok, a mézeskalácsok, a hargitai gyógyfüvek, az ezernyi féle tea, a karácsonyi díszek és a szaloncukrok.  Több mint 90 ünnepi, feldíszített stand kínál hagyományos kézműves termékeket, kidolgozott karácsonyi díszeket, szezonális ajándékokat és közel 30 faház nyújtja ínycsiklandó finomságok, különleges kulináris élvezetek széles választékát.

 

Egy hónap múlva indul a mesés Debreceni Advent. GasztroMagazin 2022.
A 750 négyzetméteres nagyságú jégpálya mindennap nyitva tart, és a különböző tematikájú esteken jégdiszkóval várják a korizókat: ’60-as és ’70-es évek stílusban, sci-fi diszkóval és további válogatásokkal készülnek a DJ-k esténként a jeges koreográfiákhoz.

A programkínálatban gyerekek és felnőttek számára szóló események váltják egymást a színpadokon: a városba érkezik többek között Csemer Bogi, Gájer Bálint és a HoneyBeast, fellép a Kodály Filharmónia és a Szent Efrém Férfikar, a gyerekeket a Garagulya Gólyalábas, a Langaléta, a Lángoló Csigák és az Agyagbanda szórakoztatja. A Kossuth téren található majd az Adventi Kuckó, ahol bárki felfedezheti a kézzel készített ajándékok csodáját.

Egy hónap múlva indul a mesés Debreceni Advent. GasztroMagazin 2022.

A Nagytemplom előtti és belvárosi karácsonyi vásár felejthetetlen színfoltja azoknak, akik ünnepi hangulatra vágynak. A látogatók varázslatos karácsonyi légkörbe léphetnek be, melynek egyedülálló hátterét Debrecen belvárosának csodálatos épületei nyújtják. A városi sétány fényei, régi-szeretett és új fényinstallációi – a gömb, a szarvasok, a szán vagy a fényfa, továbbá a hatalmas, élő fenyő hozzájárulnak ahhoz, hogy a nézelődők kiszakadjanak a mindennapokból, és ráhangolódjanak a közelgő, meghitt ünnepre.

Hol: A belvárosi sétálóövezetben, a Kossuth téren és a Dósa nádor téren
Időpont: 2022. november 26-december 23.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .