Bárok és borok

Két új séf a csillagok között

Vagány barfooddal és friss nyári koktélokkal jön a megújuló St. Andrea Wine&Skybar

Április közepétől új séfpárossal az élén, megújult koktéllappal és bármenüvel várja vendégeit az idén ötéves St. Andrea Wine&Skybar, amely a Váci1 műemléképület tetőteraszán, a Vörösmarty tér fölött nyújt bárélményt a szép borok, vagány koktélok és lezser bárételek kedvelőinek.

Kollár Endre Chef. Tavasz a St Andrea Wine & Skybarban. GasztroMagazin 2022.

Budapest egyik kedvenc bárját tavasztól régi-új séfpáros vezeti. A kreatív séf pozíciót a St. Andrea Restaurant séfje, a férfias és karakteres ízélményről ismert Kollár Endre tölti be. A skybar konyhai csapatát a fiatal séf, Vass Ferenc – vagy ahogy a szakmában hívják, Fecó – vezeti, aki ebben a hónapban érkezett meg a St. Andrea csapatába. A séfpáros elkötelezett a friss és szezonális alapanyaghasználat mellett. Konyhájukban nem ritka a találkozás az ázsiai és dél-amerikai pácok, illetve a parázson sütés éttermi technikája alkalmazásával. Endre és Ferenc mindketten a bátor kísérletezés hívei.

Vass Ferenc Chef. Tavasz a St Andrea Wine & Skybarban. GasztroMagazin 2022.

„Április egy új kezdet a skybar életében – mondja Lizsicsár Miklós, étteremvezető. A két fiatal séf személye és karaktere garancia arra, hogy a város izgalmas, eddig nem látott ételeit kóstolhatják nálunk a vendégek. Hiszem, hogy a friss bárételek a nyári esték kedvencei lehetnek, vendégeink pedig néhány hetente új ételeket élvezhetnek majd nálunk, koktélokkal, borral és pezsgővel . A skybar mozgásban van és izgalmasabb, mint valaha.”

Az étlapon tavasztól bárételek szerepelnek, amelyekből egy délután vagy este alatt akár több is kóstolható, egymással összhangban. Az étlapon szerepel az új fogásként debütáló argentin vörösrák chevice citrussal és paradicsommal, a keleti ízvilág kedvelőinek zöldségtekercs, szója, koriander, mogyoró, egy levehetetlen kedvenc, az ikonikus polip taco jalapenoval, illetve a St. Andrea burger BBQ szósszal. Az első visszajelzések alapján a megújuló skybar egyik kedvenc fogása lehet a bao bun kacsa, zöldségekkel, hoisinnel és korianderrel. Berobban két izgalmas desszert is: mogyorós trüffeltorta, meggy és pavlova gyümölcsökkel is.

Bun bun kacsa. Tavasz a St Andrea Wine & Skybarban. GasztroMagazin 2022.

A skybar megújuló koktéllapját Veres Péter barmanager ezúttal a friss, izgalmas és színes tavaszi-nyári ízvilág köré építette. A signature koktélok között jön a pirosribizli pálinkával, jázminnal és kardamommal készülő #OneMorePlease! Az alkoholmentes élvezetek hódolóinak a kefírvíz, rózsalekvár és vanília találkozását ünneplő You Can Still Change Your Mind vagy a gin-alapú, füstös olajbogyóval érkező Nothing ventured, nothing gained.

A négyévszakos skybarban két nagy panorámateraszon és belső térben is fogyaszthatnak a vendégek. A skybar a St. Andrea Borászat legszebb tételei mellett nemzetközi borválogatást kínál, Berényi Oszvald sommelier megbízható és izgalmas ajánlásaival. A skybar a jó hangulatú bárélményt, a feszengésmentes, könnyed és elegáns szórakozást biztosítja, a St. Andrea márkánál megszokott lezser eleganciával, pezsgővel és őszinte életörömmel.

Spárga és szamóca 2022. sparga.hu GasztroMagazin 2022.
Friss spárga és szamóca sparga.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .