ÉtteremGasztronómiaHelyszínekStreet food

Négy ajtót nyitott a hosszúhetényi Hosszú Tányér Gourmet-udvar

A Hosszú Tányér 2021-ben új koncepcióval nyitja meg újra kapuit. A négyes egységben megvalósuló koncepció elsődleges célja a környékbeli alapanyagokra épülő konyhában rejlő lehetőségek kiaknázása, alternatívát kínálni minden hozzájuk érkező éhes vendég számára.

Hogy miért négyes a koncepció?

Mert négy egymást kiegészítő, de saját identitással rendelkező, Hosszú-helyből áll össze. Mindegyik Baranya egyik legszebb településén, Hosszúhetény központjában, a Zengő lábánál található – egy közös udvarra nyíló, régi épületben várja az ide látogatókat.
Az utcáról a Hosszú Kávé épülete látszik, amely már 2015 óta tölt be központi szerepet Hosszúhetényben. A kávézón túl egy közösségi tér, nyüzsgő és színes, ahol a finom kávé, a kézműves sütemények és a személyes találkozások mellett sokszor szerveződnek helyi programok, kezdeményezések.

A hosszúhetényi Hosszú Tányér udvara. GasztroMagazin 2021.

Az udvaron befelé haladva találjuk a Hosszú Lépés ajtaját, amely április óta közkedvelt helye lett a túrázóknak, ugyanis minden hétvégén kétféle túramenüvel várják őket kifejezetten baráti áron. Reggelizni is lehet a teraszon, rántotta vagy bundás kenyér kíséretében hallgathatják a vendégek a madárcsicsergést.
(A kávézó és a Hosszú Lépés is gyerek-, és kutyabarát!)

A Hosszú Tányér étterem

a gasztroudvar ékköve, csupán 5 asztallal működik, ezért időben, előre foglalással lehet helyhez jutni. A tányérokra gourmet fogások kerülnek, amelyekben megjelennek fine dining jegyek is. Az ételekhez hosszúhetényi borászok tételeit ajánlják. Az étteremvezető: Márton János, hosszú éveken keresztül DélTirolban 4-5 csillagos szállodákban dolgozott, itthon a pécsi Susogóban. A séf pedig Deák Lajos, aki szintén a Susogóban és a MÁK Bistroban szerzett tapasztalatokat.

Hosszú Tányér Étterem Hosszúhetény. GasztroMagazin 2021.

Kreativitásukat és tehetségüket közös alkotómunkával fejezik ki. Az épület kialakításából adódóan a Hosszú Tányérban lehetőség van betekinteni a konyhába. A bent dolgozók és a vendégek közvetlen találkozása még teljesebbé teszi a gasztronómiai élményt.

Hosszú Tányér Étterem Hosszúhetény. GasztroMagazin 2021.

Lassan betekinthetnek a látogatók már a negyedik ajtó mögé is, ahol a polcokat saját készítésű házi savanyúságokkal, stifolderrel, sonkával, kolbásszal, lekvárral pakolják tele, úgy ahogy nagyszüleink spájzában látjuk.

Ez a Hosszú Kamra.

Mind a négy hely esetében hangsúlyosan helyi alapanyagokat használnak fel, illetve saját terméket állítanak elő, szem előtt tartva a fenntarthatóságot és a természetközeliséget, amit elkötelezetten vendégcentrikus hozzáállással párosítanak.

A négyes koncepció tehát egyfajta fúziót és bővülést is jelent.

„Hiszünk abban, hogy a különböző célcsoportokat kiszolgáló, de azonos standardokat képviselő vendéglátóhelyeinken mindenki megtalálja a kedvére való ételt, italt, a távolabbról érkezőknek pedig meg tudjuk mutatni régiónk és falunk ízeit, gasztronómiai értékeit.” – vallja a tulajdonos.

Hosszú Tányér Étterem Hosszúhetény. GasztroMagazin 2021.

Hosszú Tányér Gourmet-udvar
Cím: 7694 Hosszúhetény, Fő utca 162.

Főoldal


Hosszú Tányér Étterem asztalfoglalás:
Telefonszám: +36 30 445 3033
Nyitva tartás:
P 16:00-21:30
Szo 11:30-21:30
V 11:30-20:00

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .