4 évtized mesterfogásai a Matild Palotában
Egy este Wolfgang Puckkal
Négy évvel ezelőtt, 2021 nyarán nyitotta meg kapuit a Matild Palace, a Luxury Collection Hotel Budapest, amely azóta is meghatározó szereplője Budapest ötcsillagos luxusszállodai és gasztronómiai életének. A történelmi épület falai között egyszerre van jelen a múlt eleganciája és a jelen kifinomult vendéglátása – ezt ünnepli a szálloda június 28-án egy különleges vacsoraesttel a Spago Budapestben, ahol az est házigazdája az Oscar vacsorákért felelős világhírű Wolfgang Puck lesz.
A Matild Palace nem csupán egy luxusszálloda, hanem élő örökség – a századforduló építészeti remekműve, amely a múlt ragyogását a jelen kifinomult vendéglátásával ötvözi. Az UNESCO világörökségi védettség alatt álló épület szíve ma is dobog: egy olyan inspiráló tér, ahol a művészet, a gasztronómia és a vendégszeretet találkozik. A Matild Palace küldetése, hogy maradandó élményeket nyújtson – legyen szó egy elegáns vacsoráról, egy nyári estébe nyúló koktélozásról a város felett, vagy a budapesti tartózkodás emlékezetes pillanatairól. A szálloda minden részlete azt a hitet tükrözi, hogy a valódi luxus a személyre szabottságban, a figyelemben és az időtálló minőségben rejlik.
Wolfgang Puck, a Spago alapító-tulajdonosa
a születésnap apropóján érkezik Budapestre, személyesen prezentálja az est menüsorát. A fogások között olyan ikonikus ételek szerepelnek, amelyek a sztárséf pályafutását végigkísérték, de helyet kapnak gyermekkori kedvencei is, egyedien újragondolt formában. A limitált férőhelyes esemény valódi kulináris élményt kínál majd a vendégeknek – egy estére Budapest szívében találkozik Hollywood és az osztrák–magyar örökség. Az évtizedeken és kontinenseken átívelő gasztronómiai élményt Wolfgang Puck nemzetközi kulináris csapatával, valamint Szántó Istvánnal, a Spago Budapest executive séfjével együtt alkotja meg. Az ínycsiklandó fűszeres tonhaltatár miso tölcsérben, az osztrák sajtos ravioli, mely a Séf gyermekkori kedvence; valamint a híres Chinois homár curry csak néhány azok közül az ikonikus fogások közül, amelyek ezen az estén életre kelnek. Ez több lesz, mint egy vacsora – ez egy történet lesz, amit ízeken, a mesterségen és szenvedélyen keresztül mesélnek el.
Serkan Hüsünbeyi, a Matild Palace igazgatója mondta:
„A Matild Palace minden évvel egyre gazdagabbá válik – nemcsak történelmi jelentősége, hanem az itt megélt pillanatok miatt is. Büszkék vagyunk rá, hogy egy olyan közösség alakult ki körülöttünk, ahol a vendégek otthon érzik magukat, akár egy exkluzív vacsorán, akár egy vasárnapi brunchon. Az évforduló számunkra nemcsak visszatekintés, hanem inspiráció is a jövőre nézve.”
A nyári szezon a Matild Palace-ban idén is friss lendülettel indul. A Spago Budapest megújult menüvel várja a vendégeket, amelyen hét új fogás kapott helyet – ezekben a szezonalitás, a helyi alapanyagok és a fine dining kreativitás találkozik Wolfgang Puck ikonikus stílusával. A The Duchess rooftop bárban szintén nyári újdonság debütál: az évforduló alkalmából a bartenderek egy vadonatúj koktéllappal készültek, ahol a szezonális frissesség mellett a minimalista design, az izgalmas ízkombinációk, az innovatív technológiák, valamint az ázsiai, különösen japán hozzávalók határozzák meg az új koktélok karakterét.
A könnyed, elegáns nyáresték tökéletes kísérői ezek a signature koktélok, amelyek egyszerre izgalmasak és kifinomultak. A gasztronómiai ünneplés június 29-én folytatódik, amikor egy különleges, szezonzáró Sunday Brunch keretében búcsúzik el a vasárnapi brunch-időszak a nyári szünet előtt.