N28 Wine & Kitchen – Új nyári étlap
Új, a tavaszt és a nyarat célzó étlapjának signature fogásait mutatta be a népszerű Nagymező utcai borétterem a meghívott gasztroújságírók jelenlétében. Sokadjára látogatva meg a helyet, nagy elvárásokkal érkeztünk. Nem csalódtunk!
Az éttermi manager rövid felvezetőjében szó esett az N28 útkereséséről, a piaci visszajelzésekre támaszkodó irányváltásairól. Az eredetileg hangsúlyosan borbár jelleg fokozatosan váltott hagyományos, étlapcentrikus étteremre. A hallottak szerint mára a fogyasztás 60%-a az ételekből folyik be.
Nem szabad azonban elfeledkeznünk a tulajdonosok szinte szakrális rajongásáról a kis borászatok borai iránt. Alig hallott nevű, eredetileg talán először itt megjelent pincészetek tételei sorakoznak máig a polcokon és a borlapon egyaránt.
![N28 Wine & Kitchen. Tavaszi és nyári étlapbemutató sajtótájékoztató. GasztroMagazin 2023.](https://www.gasztromagazin.hu/wp-content/uploads/2023/05/n28_tavaszi_etlap_bemutato_20230517_kistetelek_3.jpg)
„Nagyszerű bort csak nagyszerű ember tud készíteni”
Milyen étel- és italsort mutattak be nekünk? Impozáns, a szűkös helyi adottságokat figyelembe véve akár nagyratörőnek is nevezhető kompozíciók követték egymást pohárban és tányérban. Chef úr jó érzékkel nyúlva a spanyol tengerparti fogásokhoz, a katalán konyha ízeihez, a kötelező nemzetközi konyhatechnológiához, nekem tetszően ötvözte azokat a szezonális alapanyagokkal.
Jöjjenek hát a fogások, tételek, tányérok – sorról sorra!
![N28 Wine & Kitchen. Tavaszi és nyári étlapbemutató sajtótájékoztató. GasztroMagazin 2023.](https://www.gasztromagazin.hu/wp-content/uploads/2023/05/n28_tavaszi_etlap_bemutato_20230517_etlap.jpg)
![N28 Wine & Kitchen. Tavaszi és nyári étlapbemutató sajtótájékoztató. GasztroMagazin 2023.](https://www.gasztromagazin.hu/wp-content/uploads/2023/05/n28_tavaszi_etlap_bemutato_20230517_newyork_sour-1.jpg)
![N28 Wine & Kitchen. Tavaszi és nyári étlapbemutató sajtótájékoztató. GasztroMagazin 2023.](https://www.gasztromagazin.hu/wp-content/uploads/2023/05/n28_tavaszi_etlap_bemutato_20230517_fustolt_lazac_pintxo-1.jpg)
![N28 Wine & Kitchen. Tavaszi és nyári étlapbemutató sajtótájékoztató. GasztroMagazin 2023.](https://www.gasztromagazin.hu/wp-content/uploads/2023/05/n28_tavaszi_etlap_bemutato_20230517_barta_pezsgo-2.jpg)
A tokaji pezsgő szép savaival, telt ízével és illatával elegánsan kísérte a hideg előételt.
![N28 Wine & Kitchen. Tavaszi és nyári étlapbemutató sajtótájékoztató. GasztroMagazin 2023.](https://www.gasztromagazin.hu/wp-content/uploads/2023/05/n28_tavaszi_etlap_bemutato_20230517_grillezett_polipkar.jpg)
A viszonylag semleges ízű amuse bouche-t követően a meleg előétel valósággal berobbant a szánkba. A hibátlanul elkészített polip állagában, ízében is felkészített minket a kísérő bor izgalmasan illatos-savas társaságára, mindehhez az édeskömény saláta friss-ress állaga, a csípősen pikáns mártás kitűnő másodhegedűsök voltak.
![N28 Wine & Kitchen. Tavaszi és nyári étlapbemutató sajtótájékoztató. GasztroMagazin 2023.](https://www.gasztromagazin.hu/wp-content/uploads/2023/05/n28_tavaszi_etlap_bemutato_20230517_palko_zsolt_harslevelu-2.jpg)
![N28 Wine & Kitchen. Tavaszi és nyári étlapbemutató sajtótájékoztató. GasztroMagazin 2023.](https://www.gasztromagazin.hu/wp-content/uploads/2023/05/n28_tavaszi_etlap_bemutato_20230517_sousvide_kacsamell-1.jpg)
Szakszerűen elkészített étel volt, önmagában kifogásolhatatlan, ám elődjét meghaladni nem tudta, a hozzá kínált borral is alárendelt viszonyba került. Ezzel együtt – ízlett.
![N28 Wine & Kitchen. A Nagymező utcai borétterem tavaszi-őszi étlapjának signature fogásai. GasztroMagazin 2023.](https://www.gasztromagazin.hu/wp-content/uploads/2023/05/n28_tavaszi_etlap_bemutato_20230517_dekantalt_malatinszky_cabernet.jpg)
A nagynevű pincészet óbora szépen emelkedett magasabbra a borsor ívén. Megérdemelte a dekantálást, a fél órás levegőztetést meghálálva, megnyílt illatokkal és ízekkel kísérte a kacsamellet.
![N28 Wine & Kitchen. A Nagymező utcai borétterem tavaszi-őszi étlapjának signature fogásai. GasztroMagazin 2023.](https://www.gasztromagazin.hu/wp-content/uploads/2023/05/n28_tavaszi_etlap_bemutato_20230517_katalan_kocka.jpg)
![Az N28 Wine & Kitchen bemutatta új tavaszi-nyári étlapjának signature fogásait a sajtótájékoztató keretein belül. GasztroMagazin 2023.](https://www.gasztromagazin.hu/wp-content/uploads/2023/05/n28_tavaszi_etlap_bemutato_20230517_pannonhalmi_legenda_cuvee-1.jpg)
![Az N28 Wine & Kitchen bemutatta új tavaszi-nyári étlapjának signature fogásait a sajtótájékoztató keretein belül. GasztroMagazin 2023.](https://www.gasztromagazin.hu/wp-content/uploads/2023/05/n28_tavaszi_etlap_bemutato_20230517_sajttal.jpg)
![Az N28 Wine & Kitchen bemutatta új tavaszi-nyári étlapjának signature fogásait a sajtótájékoztató keretein belül. GasztroMagazin 2023.](https://www.gasztromagazin.hu/wp-content/uploads/2023/05/n28_tavaszi_etlap_bemutato_20230517_barta_tokaji.jpg)
A zsírban gazdag, sokízű sajtokat is hibátlanul kísérte ez a tokaji csoda, köszönhetően elegáns savainak, összetetten mély ízeinek és 128 g (!!) maradékcukrának.
Ennek ízével a szánkban indulhattunk haza.
Az étterem technokrata berendezése jó hátteret adott a sajtóvacsorának. Szerettünk itt lenni, élvezve a nagyszerű ízeket, az igyekvő szervíz kényeztetését. Jó szívvel ajánljuk olvasóinknak is!