Hirdetés

Levendula és tojásfehérje?

Együnk valami igazán különlegeset és egészségeset!

Már érezni a levendulaszezon friss illatát. A romantika, a könnyed séták és a nyár harmonikus illata ez, amely időtlen idők óta körülöttünk lebeg a nyár levegőjében, és hisszük, hogy mindig ott is marad. Azonban a levendula az időtlen „trendiség” jelképe is lehetne, hiszen a leginnovatívabb és legfittebb modern élelmiszer újdonságokat is fel tudja dobni. A legfehérjedúsabb, szénhidrátmentes, zsírmentes ToTu termékekből is igazi gasztro-különlegességeket lehet készíteni a levendula segítségével.

– Nagyon finom, egészséges, a leginkább terjedő táplálkozási trendeknek (paleo, keto) megfelelő ételkülönlegességgel várhatja vendégeit, aki Szabó Anita provence-i fűszerkeverékes sajthelyettesítőjét készíti el ToTu-termékek és levendula segítségével. Főleg így nyár közeledtével, amikor senki sem szeretne plusz kilókat felszedni, ugyanakkor mindenki vágyik valami igazán különleges és szezonális finomság falatozására, különösen népszerűek a hasonló gasztro-bravúrok – mondta Dr. Németh Csaba, élelmiszer-mérnök.

Hozzávalók:

a fűszerezéshez:

friss rozmaring

friss bazsalikom

friss majoránna

friss oregánó

friss menta

friss kakukkfű

10-15 friss levendulavirág

a sajthoz:

20 dkg ToTu Rögös

20 dkg ToTu krém

1 teáskanál só

2 teáskanál citromlé

15 dkg kókuszolaj

2-3 evőkanál a fent felsorolt finomra vágott friss fűszernövényekből

késhegynyi ánizsmag

késhegynyi őrölt fekete bors

késhegynyi koriandermag

késhegynyi őrölt babérlevél

20 dkg főtt vagy sült lila édeskrumpli vagy lila répa

2 dl forró víz

2 dkg por zselatin vagy 12 lap

A friss fűszernövényekből nagyjából egyforma mennyiségeket finomra vágunk. A többi fűszert mozsárban összetörjük. A zselatint feloldjuk a forró vízben, majd a többi hozzávalóval, a friss fűszerkeverék kivételével, krémesre turmixoljuk. Hozzáforgatjuk a friss fűszerkeveréket. Szilikon formába töltjük, végül hűtőszekrénybe téve hagyjuk megdermedni.

További információ: https://www.facebook.com/totutojastermek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .