Hirdetés

Gasztromajális – by Böllér Boutique

2022.05.01-én megrendezésre került az első Gasztromajális by Böllér Boutique. A rendezvény a régió egyetlen olyan fesztiválját kelti életre, amely a minőségi vendéglátás mellett tette le a voksát. Mértékadó, mérvadó és a régió egyetlen gasztronómiai majálisa. Nem csak egy szórakoztató, gasztronómiai rendezvény, nem csak egy program, a régió számára, hanem egy tradíció!

Budapest és a Balaton között számos olyan cég, vállalkozás működik, melynek kevés lehetősége volt megmutatnia magát, vagy csak más régiókban tudott csatlakozni a különféle gasztronómiai eseményekhez. A Gasztromajális by Böllér Boutique ezt a hiányt hivatott pótolni, és lehetőséget adni termékeik, produktumaik bemutatására. A vendéglátásnak mára már komoly hagyományai vannak hazánkban és – az eddig bejárt út alatt- kétségtelenül rengeteg eredménye van. A minőség iránti igény már nem csak a csúcsgasztronómia privilégiuma, hanem szépen lassan beszivárog a hétköznapi életbe, akár a háztartásokba is. Ennek okán az ilyen fesztiválokra komoly igény lépett fel, amely megismerteti az embereket különleges gasztronómiai élményekkel, ízekkel.

Gasztromajális by Böllér Boutique. GasztroMagazin 2022.

A majális közösségi élmény

Ez egy laza, sziporkázó programokkal, jó hangulattal, BBq füsttel megspékelt rendezvény zajlott le. Semmi merevség és túlszakmázás. Egy feszengés mentes fergeteges programokban gazdag esemény jött létre, ahol nem csak Székesfehérvár, hanem a teljes régió kapta meg azt az élményt amire már régóta vágyott. Egyszerűen fogalmazva, parádésan érezhette magát mindenki! Túlzásoktól mentesen ki lehet jelenteni, hogy ez egy olyan kezdet, egy első lépés amire nem csak a szakma, hanem az egész régió felkaphatta a fejét. A parádés ételeken, a BBQ versenyen kívül zenei programok, érdekes szakmai beszélgetések, workshop-ok színesítették a programot. Óriási sikere volt a Trabant találkoznak, kicsik és nagyok is egyik ámulatból a másikba estek, a gyönyörű járgányok látványától. Kicsiknek, nagyoknak, családoknak, szakmai résztvevőknek, baráti társaságoknak – egy szóval szinte mindenkinek egy fergeteges napban lehetett része!

A Gasztromajális immáron Fehérvár gyermeke lett

Bár sokan kevésbé, vették komolyan ezt a rendezvényt, bebizonyosodott, a létjogosultsága. Mindazok a kiállítók, résztvevők, zenészek, akik lehetővé tették ennek a fergetegesen sikerült napnak a létrejöttét, óriási népszerűséget szerezhettek általa. A rendezvény fővédnöke, Dr. Cser-Palkovics András Székesfehérvár Polgármestere is tiszteletét tette az eseményen.

Dr. Cser-Palkovics András: „Szeretném megköszönni a szervezőknek, ezt az eseményt. Leszögezném, hogy az eseményre egyértelműen megkérdőjelezhetetlenül van igény. Bízóm benne, hogy mindenkinek nagy élményt jelentett ez a nap, és egy új gasztrofesztivál született Székesfehérváron. Az én részemről mindenképp kijelenthetem, hogy a folytatáshoz minden segítséget igyekezni fogunk megadni.”

Gasztromajális

Mivel a majális szó az ünneplő népszokások összefoglaló neve, ehhez hűen számos érdekesség várta a vendégeket a rendezvény alatt. Az ínyenc élménykóstolhattak, a minőségi italok kedvelői, legyen szó pálinkáról, borról, vagy sörről, megtalálhatták kedvencüket. A kulináris élményeken kívül, folyamatosan történt valami érdekes. Ez persze nem véletlen, hiszen feltett szándéka volt a szervezőknek, hogy ezzel a rendezvénnyel megalkossák a régió egyetlen, tökéletesen kivitelezett, gasztronómiára kihegyezett fesztiválját. Ezzel egy olyan tradíciót indult útjára, ami ténylegesen a minőségi gasztronómiáról, kikapcsolódásról, és a felhőtlen mókázásról szól.

Gasztromajális by Böllér Boutique. GasztroMagazin 2022.

Kiemelkedő fontosságú volt, hogy a régióban fellelhető termékeknek, alapanyagoknak és gasztronómiai kultúrának teret adjon a rendezvény. A lokális gondolkodás, a helyi magyar termékek ismerete és ezen termékek beszerzésére való ösztönzés- mind közös érdek. Mindez egyértelműen előre mozdíthatja a gasztronómiát, a turisztikát és a szűkebb régiókban működő vállalkozásokat. A piaci jelenlétet, ismertségét, növeli.

A szervezők

Ez immáron a harmadik rendezvény, amit a Böllér Boutique: Tőkés Dániel, Tőkés-Békési Betty rendez, viszont sokkal nagyszabásúbb, az eddigiek.

Tőkés Dániel séf: „Számunkra a gasztronómia nem csak egy szakma, hanem maga az élet. Feltett szándékom létrehozni Székesfehérvár és talán a régió legjobb, és legmenőbb gasztronómiáról szóló rendezvényét. Hiszem, hogy amit mi teszünk, annak eredménye van”

Előzmények

2021 december 16-án megnyitott Székesfehérvár első steak shopja és kioszkja, Böllér Boutique néven. Az ország egyik legerősebb vásárlóerejével rendelkező városa Fehérvár. A minőségre igény van, megjelentek az üzletben a kiemelkedő minőségű magyar, száraz érlelt húsok, illetve külföldi importőrökkel is dolgoznak. Akár még a legmagasabb minőséget képviselő Ausztrál Kobe Wagyu, sőt még a márványos Kobe marha, a steak húsok világbajnoka is megtalálható náluk. A Böllér Boutique az a hely, ahol nem csak az árak és a brand számít, hanem az, hogy az emberek már kezdenek rájönni arra, hogy jó és finom ételt csakis jó alapanyagból lehet készíteni. Erre hivatottan akár konkrét tanácsokkal is el tudják látni a húsimádókat legyen az profi, vagy lelkes amatőr. Az Első Fehérvári Gasztromajális immáron a harmadik rendezvény, amit a Böllér Boutique, az az Tőkés Dániel rendez, viszont sokkal nagyszabásúbb, mint az eddigiek.

Gasztromajális by Böllér Boutique. GasztroMagazin 2022.

Az esemény házigazdája Budafoki Tamás gasztronómiai szakújságíró

Az egész napos esemény sorozat levezénylésében segédkezett. Vendégek számára folyamatos információkkal, szolgált, az éppen aktuális történésekről, a kiállítókról, és nemkülönben a BBQ versenyről. Ezen kívül- mint porondmester- több érdekes interjút – készített mely által a fesztiválra ellátogatók, belátást szerezhettek több érdekes terület működésébe.

A BBq verseny nyertesei

– 1. Helyezés Polgár András (A fődíjat Tafferner Ákos, a METRO országos marketing igazgatója adta át)

– 2. Helyezés Ács Márton (Cser-Palkovics András polgármester adta át)

– 3. Helyezés Vomi Balázs (Tőkés Dániel, a rendezvény főszervezője adta át)

– Különdíj Katona Richárd (Miklós Csaba pincészet, szakmai borászati díj)

A versenyt a METRO és a EcoMeat Kft szponzorálta

A rendezvény programjai

– Trabant és szocialista autó találkozó a parkoló bal felén 11.30-13.30, utána sportsarok

– Első Székesfehérvári Amatőr BBQ verseny a parkoló jobb felében.

– Gasztro udvar a Böllér Boutique területén ( Böllér Boutique BBQ-A Farm, H Parázsló az analóg konyha by Batta Ramon, Neked sütöttük pék manufaktúra)

– Ital kiállítók: Hübris sör manufaktúra, Sáfrán Pincészet, Miklós Csabi pincéje

– COFFEE X-PRESSO

– Fővédnök: Dr. Cser-Palkovics András Székesfehérvár Polgármestere

Gasztromajális by Böllér Boutique. GasztroMagazin 2022.

A rendezvény gasztronómiája

A rendezvény egyedülálló élményt biztosított mindazok számára akik szeretik a minőségi gasztronómiát. Ez nem is véletlen, hiszen a rendezők alapvető célja is ez volt. A gasztroudvarban fellelhető finomságok a kulináriát méltatták.

A H Parázsló az analóg konyha szabad tüzes grilljeiken, és az általuk készített szmókerekben készítették a parádés fogásokat. Bisztró jellegű fogásaikból mindenki megtalálhatta a magának legszimpatikusabbat. Ők voltak azok, akik a résztvevők számára vegetáriánus, illetve vegán ételekkel is készültek, így ténylegesen széles skálán lehetett fogyasztani. Helyi termelőktől beszerzett húsok, zöldségkrémek, és saláták várták az éhes szájakat. Az általuk képviselt gasztronómiát karakteres ízek jellemzik.

A Neked Sütök stábja szinte már tradicionálisan megtalálható a rendezvényeken. Kézműves és kovászolt termékeikkel- pékárukkal, süteményekkel, már régóta örvendeztetik meg Fehérvárt és annak régióját. Fontos tudni róluk, hogy minden termékük csakis kíváló alapanyagokból, adalékanyagok és tartósítószerek nélkül készül. A húsokra kihegyezett rendezvénynek nem is lehetett volna jobb partnere mint ők.

Böllér Boutique BBQ – A Farm közös koprodukciójában ugyancsak elkalandozhattak az emberek a fantasztikus húsok, az ízletes burgerek világába. Sőt az elmaradhatatlan gulyás is szerepelt a repertoárban.

A fesztiválozás szerves része az ital

Az Első Fehérvári Gasztromajális bővelkedett kiemelkedő italok terén is. Itt kell megemlíteni a Csalló Pálinka manufaktúrát. Olyan választékkal érkeztek, ami nem csak hogy szemet gyönyörködtető látvánnyal, hanem a legminőségibb gyümölcsökből, több éves tapasztalattal készített magyar italokkal ajándékozták meg a résztvevőket.

Hübris a kolbászok és húsok mellé azért dukál a sör. A Hübris egy magyar tulajdonú kisüzemi sörfőzde. Fehérváron a Váralja soron található üzemükből, most a legjobb és legízletesebb tételekkel készültek, nem is csoda, hogy a standjuk mellett szinte egyfolytában állt a sor.

Jelen volt a Miklós Csabi Pincészet, és a Sáfrán Pincészet- széles skálán lehetett megkóstolni olyan fantasztikus borokat, amik párjukat ritkítják.

Coffee X-Presso nem is lehet egy egész napos rendezvényt szervírozni kávé nélkül. Az általuk készített kávékat saját pörkölőműhelyükből szervírozták. A tradicionális, olasz pörköléssel készült kávéik, felüdülést, és egy kis plusz energiát tudtak szolgáltatni. Erre szükség is volt, hiszen az egész napos rendezvény folyamatosan bővelkedett programokban.

https://www.facebook.com/bollersteakshop

Fotók Botos Róbert Instagram @botosrob

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .