Étterem

Bártfai Örömfőzés

Szakmai partnerünk új kezdeményezésének bemutatójára invitált minket. Örömmel fogadtuk el a meghívást!
A kedves budai utcában található Bártfai Étterem adta az Örömfőzés helyszínét. A remek lokáció, a trendy berendezés aznap este figyelemre méltó szakmai tartalommal társult: Pálinkás Zsolt chef úr és Polgár Géza sommelier irányításával steak vacsorát celebráltak!

Amit a vacsora kapcsán elöljáróban is ki kell emelnem az elkészített kiváló alapanyagok, a családiasan kedves szervíz és a kiemelkedő minőségű evőeszközök és asztalneműk mellett, azok az ételek mellé kínált borok és azok szakszerű felvezetése voltak! A sommelier szerepét hitelesen alakító borkereskedő a választéka legjavából állította össze az itáliai borokon alapuló borsorát. Ha adhatnék tanácsot a szervezőknek, érdemes lehet egy következő alkalommal a borvacsora koncepcióval eljátszaniuk!

Hideg előétel egy pohár prosecco kíséretében. Bártfai Étterem. GasztroMagazin 2021.
Visszatérve a steak vacsorára, sok évtizedes szakmai tapasztalattal is sokat tanultam a tányérokon megjelenő tételekből. Hiába, a Dél-amerikai bontási és sütési technológiák sok tekintetben eltérnek a nálunk használtaktól! 
Friss zöldségekkel készült marhaburger. Bártfai Étterem. GasztroMagazin 2021.
Tökéletes ételsor sorjázott elénk: a hátszínből szelt hideg előételtől a friss zöldségekkel készült marhaburgeren át az angolosan sütött köztes ételig már jóllakott a gyomor. De a szemünk, az orrunk, az ínyünk nem akart és nem tudott betelni a látvánnyal, az ízekkel és az illatokkal. 

A köztes étel, az angolos steak.. Bártfai Étterem. GasztroMagazin 2021.

Tele pocakkal bár, de kíváncsian készültünk az előadás fénypontjára, a főételre. Háromféle, külön tálalt mártással érkezett  a vegyes bélszín-, hátszíntányér. A sokféle állag, átsütöttség, íz igazi csattanót adott az est ételsorának. Mindezt a hozzá kínált pompás olasz borok tették feledhetetlenné és tökéletessé.

A többféle marhaszelet felhasználásával elkészült főételes tányér. GasztroMagazin 2021.
A vacsora végét jelző csokoládéfelfújt kedves levezetést adott a marhahúsok rajzolta ívnek.

A desszert, a csokoládé soufflée.. GasztroMagazin 2021.

Feltétlenül szót kell ejtenünk a vacsorát (másképpen) megédesítő és még izgalmasabbá tevő felvezetésekről. A Magyar Tudományos Akadémia munkatársának végletesen szakszerű, ugyanakkor humorosan érdekfeszítő előadásában ismerhettük meg az ételeink, italaink történelmi, kulturális hátterét, így már jóelőre elindult a nyálelválasztásunk. Köszönet mindezért Elégedetten álltunk fel az asztaltól. A meghívást ezúton is köszönjük! Magánemberként is egészen biztosan visszatérünk ide!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .