Vadvirág Étterem Bogács***** A tökéletes út menti étterem

Tudjuk, nem lehet egy bogácsi éttermet a pesti gourmet helyekhez hasonlítani. Ezt én sem akarom de a bogácsi étterem sem ezt akarja. Ezért lett a hely ötcsillagos.
Sokszor mentünk el mellette autóval, de bemenni ma mentünk be először. Nem bántuk meg. Mi több! Tökéletesen elégedetten álltunk fel a vacsora végén az asztaltól, hiszen a reméltnél is többet kaptunk.
Hangulatos belső tér, átgondoltan elrendezett asztalokkal.
Vadvirág Étterem Bogács - Csülkös bableves.
Vadvirág Étterem Bogács – Csülkös bableves.
Azonnal érkező, készségesen segítő felszolgáló, aki nem csak a kabátok lesegítésében volt mellettünk, de az este során végig – amikor kellett. Bárhol megállná a helyét. Hogy egy ilyen tehetség miért marad faluhelyen, miközben Budapesten fakezű-falábú pincérek is degeszre keresik magukat, azt nem tudom. Most mindenesetre örültünk, hogy itt van.

Elővigyázatosan csak 1-1- levest és egy főételt rendeltünk. De milyen jól tettük!
Gigantikus vadraguleves érkezett, a benne lévő hús mennyisége egy adag vadpörköltet is kitett. Nem túlzok!
A (szerencsére) csészényi bableves füstölt csülökkel is kiadós adag volt. Nem is a méret, hanem a minőség volt a lényeg!
Mindkét leves kifogástalan alapanyagokból készítve, hibátlan fűszerezettséggel érkezett. A bennük lelhető alapanyagok adták az ízt, a hozzáadott fűszerek csupán alátámasztották azokat.

Vadvirág Étterem Bogács - Bécsi tarja hasábburgonyával.
Vadvirág Étterem Bogács – Bécsi tarja hasábburgonyával.

Az egy adag főétel sültes tálon érkező rántott tarja volt. A szemünknek nem hittünk – aztán láttuk, más asztalok is ezt a mennyiséget kapják. Becslésre 25-30 deka hús kiklopfolva és kirántva…. Ketten laktunk vele jól.
Finom a volt a maga egyszerűségében, a jól elkészített hasábburgonyával körítve.
Bár szerettük volna, a Créme Brulléet és a Panna Cottát csak legközelebb fogjuk megízlelni – befogadóképességünk határához értünk.
A kenyérkosárban (valószínűleg fagyasztva érkező, frissen a helyszínen sütött) olivás kenyér lapult. Jó volt.

Vadvirág Étterem Bogács - A kenyérkosár.
Vadvirág Étterem Bogács – A kenyérkosár.

Korrekt gépi számlát kaptunk.
Tiszta, karbantartott és feltöltött mosdó várt.
Parkolni a ház előtti saját parkolóban tudtunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .