Hirdetés

Két új innovatív kraft üdítővel a MONYO Brewingtól

A kőbányai MONYO Brewing sörfőzde a tavalyi évtől már nem csak kisüzemi söröket, hanem kraft üdítőket is gyárt. Májusban két új fejlesztésű termékük is debütál. Az egészséges életmódot követőknek remek alternatívát nyújt a “Hop Soda”, ami egy hidegkomlózott szénsavas víz egy csipetnyi lime-al, míg a kóla piacra egy új innovatív alapanyag, a cascara felhasználásával lépnek be.

Komlós ital, de nem sör – íme a „mindenmentes” Hop Soda

A MONYO Brewing a szokásos évi új sörökön és együttműködéseken túl minden évben új kategóriával és termékekkel bővíti a portfólióját, reagálva a fogyasztói szokásokra és trendekre. A tavalyi évben elindult kraft üdítő gyártás idén új szintre lép a kőbányai üzemben. A két új debütáló termék a Hop Soda és Cascara Cola, amik több mint egy éves kutatómunka és fejlesztés eredményei.

A Hop Soda, mint kategória az USA-ban már nagy népszerűségnek örvend. Európaszerte is egyre inkább kezd elterjedni. Ennek az oka, hogy egyre inkább illeszkedik a fiatalabb korosztály (Gen Z) alkoholfogyasztási szokásaihoz, ahol egyre nagyobb teret kap a józan életvitel és az egészséges életmódra való fókuszálás.

A Hop Soda-k, vagyis a szénsavas komlós vizek nagyban különböznek az alkoholmentes söröktől. Az előállításukhoz nem használnak gabonát, ezáltal glutén-, szénhidrát- , cukor- és kalóriamentesek is egyben. A felhasznált komlónak köszönhetően ráadásul nyugtató, stresszoldó hatása is van.

A MONYO Hop Soda a népszerű Citra és Centennial komlókkal készül. Ízében hordozza az IPA-ra jellemző trópusi gyümölcsös, citrusos jegyeket, minimális keserűséggel. A sörkedvelő fogyasztónak akkor sem kell lemondania a komlós ízről, ha éppen valamiért nem tud, vagy nem szeretne alkoholt fogyasztani.

Két új kraft üdítőitallal debütál idén nyáron a MONYO Brewing. GasztroMagazin 2023.

Kóla az új „superfood-dal” fűszerezve – íme a Cascara Cola!

A második újdonság a Cascara Cola. Ennek különlegessége hogy cascara-val, vagyis szárított kávégyümölccsel van fűszerezve. Ennek az alapanyagnak az élelmiszeripari felhasználása egészen a tavalyi évig nem volt lehetséges. Csupán 2022. februártól, a ”novel food” törvény értelmében engedélyezett a felhasználása.

A Cascara Cola egészségesebb alternatívát nyújt a kóla piacon, a felhasznált cascara magas antioxidáns és természetes koffein tartalma miatt. Ennek köszönhetően igazi élénkítő. Koffeintartalma nagyjából a duplája a nagyüzemi kóláknak. Érdekesség még, hogy a felhasznált kávégyümölcs az ország egyetlen magyar tulajdonú kávéföldjéről érkezik, a Tóth Sándor által fémjelzett Costa Rica-i Bányai ültetvényről. A „zero waste” élelmiszer alapanyag felhasználásnak ez is egy újabb módja.

A Cascara Cola ízében is különleges. Megjelenik benne a kávé és ugynúgy a különböző aszalt gyümölcsös (datolya, füge) jegyek.

A két termék 0,33l-es alu-dobozban májusban debütál a piacon. A csapolt Hop Soda-t először a Kobuci Kertben lehet kóstolni Budapesten.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .