GinHírekSzeszes italok

Mrs Millicent. Új magyar gin a Bestillótól

Új magyar gin jelent meg a palettán Mrs Millicent néven. A prémium pálinkáiról ismert Bestillo főzdéjéből került ki két év kísérletezés után. Az első reakciók nagyon pozitívak, már külföldről is jelentkeztek érdeklődők, hogy forgalmazhassák.

A gin népszerűsége világszerte töretlen, az elmúlt években az egyik vezető italfajta lett. Ez Magyarországon sincs másként, részben ezért a Bestillo pálinkafőzde saját gint kísérletezett ki. A több mint két éves munka eredménye a Mrs Millicent gin lett.

Ez egy újhullámos gin,

melynek ízében nem a boróka dominál, hanem különböző fűszernövények, organikus citrusok és fűszerek friss, egyedi elegye bontakozik ki benne. Botanikai jellege miatt hangsúlyos íze és illata van, ezért önmagában is tökéletesen megállja a helyét. Olyan koktélokat érdemes belőle keverni, ahol ez érvényesülhet. Természetesen nem feledkezhetünk meg a gin tonikról sem. Lágyabb, selymesebb tonikot javasolnak hozzá a készítői, mert így hagyjuk a gint kinyílni.
A szénsav, a jó behűtés, pár szem tasmán bors, friss gyömbér szintén nagyon sokat tesz hozzá.

Mrs Millicent gin, a Bestillo pálinkafőzde új gine. Gin Tonic. GasztroMagazin 2020.
Mrs Millicent gin & tonic

“Már nagyon régen szerettem volna, hogy legyen ginünk, de érthető módon Gábornak időre volt szüksége, hogy a pálinka mellé „beengedjen” egy új terméket.” – mondta Czakó Mónika, a Bestillo tulajdonostársa. “Viszont az izgalmas kísérletezés ígéretén túl az is segített a döntésben, hogy a téli időszakban is fontos, hogy leköthessük kapacitásainkat. A ginhez használt friss citrusok akkor elérhetőek, amikor a pálinkafőzés friss alapanyagai már nem; ezáltal folyamatosan alkothatunk.”

Mrs Millicent gin, a Bestillo pálinkafőzde új gine. Gin Tonic. GasztroMagazin 2020.
Mrs Millicent gin a Bestillo pálinkafőzdétől

A Mrs Millicent név sokak számára ismerős lehet, mert Szerb Antal “Utas és holdvilág” című regényének egyik karakterétől kölcsönözték. Miss Millicent Ingram egy gazdag amerikai fiatal nő, aki művészettörténetet tanul és tanulmányútra érkezett Európába. Ott találkozik a regény főhősével, Mihállyal. Fesztelen, lendületes, naiv és üdítő. A gint ebből a miliőből ragadták ki készítői. A történet elképzelt folytatása, hogy a kisasszony természetét nem megtagadva befejezi tanulmányait, megházasodik, és speakeasy bárokat nyit. Ezek a bárok még a szesztilalom idején voltak jellemzőek. Csak a titkos jelszó ismeretében lehetett belépni, feltéve ha az őr arra érdemesnek ítélte meg az ajtó előtt állót.

Mrs Millicent gin, a Bestillo pálinkafőzde új gine. Gin Tonic. GasztroMagazin 2020.
Mrs Millicent gin
A Mrs Millicent

elsőként a Bortársaságnál volt kapható. Mára már egyre több helyen – éttermekben, bárokban, boltokban – elérhető, így például szeptember 7-től a Budapest Airport duty free shopjában is. Külföldről is érkeztek megkeresések, így várhatóan megjelenik a nemzetközi piacon is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .