HírekSzálloda

VinCE Awards 2018.

Idén nyolc kategóriában díjazták a magyar borvilág kiválóságait a VinCE Awards-díjjal, amelyet csütörtökön adtak át a 9. VinCE Budapest Wine Show nyitónapján.

A díjat alapító VinCE Magazin több mint egy évtizede meghatározó szerepet vállal a magyarországi boréletben, tesztjein rendszeresen értékel borokat. A VinCE Awards-díjjal a szakmai lap olyan kimagasló teljesítményeket ismer el, amelyek túlmutatnak a borok elkészítésén, hogy azonosítsa és példaként mutassa fel a legjobb ötleteket, legprofibb koncepciókat, leginspirálóbb példákat – közölték az MTI-vel a szervezők.
Hat kategóriában szakmai zsűri választotta ki azt a három-három jelöltet, akik közül közönségszavazás döntött a kategóriagyőztesekről. Az internetes szavazásban több mint kétezren vettek részt a világ hat földrészéről; még az óceániai régióból is érkezett néhány voks – árulták el a szervezők.
A legjobb borászatot és borkereskedést a VinCE Magazin választotta ki a havonta megrendezett vaktesztjein elért eredmények összesítése alapján.
A legjobb borlap kategória nyertese ismét a budapesti Borkonyha lett, és szintén duplázni tudott a legjobb boros szálláshely kategóriában a badacsonyi Hotel Bonvino.
A legjobb borbár díját a budapesti Carpe Diem érdemelte ki a szavazóktól, a legjobb komplex turisztikai szolgáltatást nyújtó pincészetnek pedig Kristinus Borbirtokot választották.
Balogh-Fazekas Árpád (Auchan) nyerte el a legjobb borbeszerző címet, míg a legjobb tour operátor a Taste Hungary lett.
A VinCE Magazin 2017-es tesztjei alapján a Bortársaság bizonyult a legeredményesebb borkereskedésnek, a legeredményesebb borászat pedig a villányi Günzer Zoltán Pincészete lett.
A VinCE Budapest Wine Show vendégei vasárnapig több mint ezer féle borral találkozhatnak a sétáló kóstoló több mint 160 kiállítójának standjainál, a rendezvény mesterkurzusain pedig a hazai és nemzetközi borvilág elismert szakértői adnak elő.

MTI 2018. április 5., csütörtök 11:06

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .