Uncategorized

Lezajlott az International Catering Cup első magyar döntője

Tegnap fejeződött be az I. Magyar Rendezvénygasztronómiai Bajnokság, az International Catering Cup magyar selejtezője.
A MaReSz (Magyarországi Rendezvényszervezők és –szolgáltatók Szövetsége) és a HUNGEXPO szervezésében megvalósult versenyre végül négy cég jutott be.
A catering cégek Bocuse d’Or versenyének is hívott megmérettetés első ízben megrendezett budapesti fordulója nagy izgalmakat, hihetetlen hangulatot és korábban ritkán látott teljesítményeket hozott. Gratulálunk a győzteseknek, de ugyanilyen elismerés jár mindenkinek, aki részt vett a rendezvény szervezésében és lebonyolításában.

Az idei versenyen nagy küzdelemben diadalmaskodott az Albatros-Expo Catering csapata, tagjai között Kasuba Lászlóval, Balázs Gergővel és Volenter Istvánnal.
Csekély különbséggel szorult a dobogó második fokára a Fody Event & Party Service válogatottja: Kiss Krisztián, Kovács Csaba, Győrffy Árpád.
Harmadik helyet szerzett a Budapest Party Service triója, Bernáth József, Józsa István és Kiss O’Shea Dániel.
A dobogóról éppen lecsúsztak a La Fiesta munkatársai, Pap Lajos és Sallai Zoltán.

A zsűriben elismert nemzetközi, illetve magyar gasztronómiai szakemberek foglaltak helyet: Joel Mauvigney, az International Catering Cup alapítója; Christophe Tournier, francia gasztronómiai szakember a francia Catering Szövetség képviseletében; Sárközi Ákos, a Borkonyha Étterem Michelin csillagos séfje; Wolf András, executive chef, a New York Kávéház és Salon Étterem séfje. Rajtuk kívül a 4 résztvevő csapat delegált 1-1 zsüritagot.

A Bajnokság műsorvezetője Kovács Lázár volt.

A verseny során tálalt ételek:

Hideg előétel: kacsa- és libamáj
Meleg előétel: rákmártásos pisztráng
Főétel: sertéshús
Desszert: mangós csokoládé desszert

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .